• EN
 • Logg inn
 • Fakta

  /globalassets/0-innovasjonnorge.no/verktoy-og-temasider/verktoy-for-internasjonal-satsning/regionkart/asia/japan/japan.gif?width=1168
  Foto: CIA World Fact book
  Japan  
  Landkode: JP Landrisiko: Risikogruppe 0. Tendens: Stabil. 
  Hovedstad: Tokyo Korrupsjonsindeks (CPI): 73 (2018). Tendens: Stabil.
  Tidssone: GMT + 9 timer  
  Arbeidsuke: Mandag - Fredag Myntenhet: Yen.
  Forretningsspråk: Engelsk Valutakode: JPY
  Mål og vekt: Det metriske system Vanlig faktureringsvaluta: JPY, USD eller NOK
     
  Handelsavtale med Norge: Nei.  
  Skatteavtale: Ja, se regjeringen.no  
     
  /
  ThinkstockPhotos

  INNOVASJON NORGE

  Innovasjon Norge har kontor i:
  Tokyo
  Den norske ambassaden i Tokyo

  Som verdens tredje største økonomi er Japan en økonomisk og demografisk trendsetter, med stor kjøpekraft og en ledende rolle innen teknologi.

  Norge eksporterer for det meste fisk og fiskeprodukter, mineraler, kjemiske produkter, maskiner og metaller. I tillegg til samarbeid innenfor vitenskap, teknologi, forskning og utdanning, har Norge og Japan lenge hatt gode diplomatiske relasjoner. Dette gjør Japan til et ideelt marked for nyskapende norske bedrifter.

  Japan er et utfordrende marked, hvor det er fokus på å bygge langvarige relasjoner. Tillit er nøkkelen til gode forretningsforbindelser, og de bygges ofte på referanser og introduksjoner. Kvalitet på japanske produkter og salgsprosesser er generelt høy, og japanerne har en bred definisjon på hva service er. Å holde tidsrammer, selv når det er ferier og helligdager, forventes. Det er også viktig å rette seg etter deres jobbstil.