• EN
 • Logg inn
 • Visste du at ...

  … selskapet Techni bruker teknologi fra oljeboring til å koble hus til vann- og avløpssystemet uten graving? 

  Visste du at ...

   

  …. de store betongkonstruksjonene som ble bygget de første tiårene med oljeproduksjon i Nordsjøen ble bygget av selskaper med lang erfaring fra å bygge demninger til vannkraftverk? Troll-plattformen er for øvrig den tyngste gjenstanden som mennesker har flyttet.  

   

  … det var oljeselskapet Phillips Petroleum som fant Ekofisk-feltet i 1969. Funnet ble gjort med riggen Ocean Viking. Denne var bygget på Aker Brygge i Oslo. Norske verft hadde ingen erfaring med bygging av oljerigger, men etter århundrer med fiskeri og skipsfart kjente de de fysiske kravene som forholdene i Nordsjøen stilte. 

   

  . Fosstech har tidligere levert løsninger for å kapsle inn elektronikk, slik at dette fungerer på store havdyp, til selskaper som Schlumberger og Kongsberg-gruppen? Teknologien brukes nå for å levere lys på norske motorveier, som også har et tøft miljø med salt, vann og store temperaturvariasjoner. 

   

  …. det er et eget initiativ for å overføre teknologiske løsninger fra petroleumsnæringen til helsesektoren: Pumpes and pipes

   

  ... nettsiden techtransfer.no har flere interessante eksempler på teknologioverføringer fra olje- og gassnæringen til andre sektorer.