Hopp til hovedinnhold

Anette Matre ansatt som HR- og organisasjonsdirektør

Anette Matre, konstituert HR-direktør i 2019Foto: Innovasjon Norge
Anette Matre har vært konstituert HR-direktør den siste tiden, og etter en grundig prosess med 75 søkere utpekte hun seg som den beste kandidaten til den faste stillingen.

- Jeg er svært fornøyd med at Anette Matre har akseptert stillingen som HR- og organisasjonsdirektør i Innovasjon Norge, sier Håkon Haugli, adm. Direktør i Innovasjon Norge.

- I prosessen har vi vektlagt organisasjons- og forretningsforståelse, erfaring fra utvikling av mennesker og kultur, samt evne og vilje til å lede endringsprosesser. Blant mange kvalifiserte søkere utmerket Anette seg med en kombinasjon av solid akademisk bakgrunn innen HR, genuin interesse for mennesker, bred erfaring fra norsk næringsliv og forståelse for Innovasjon Norges kunder og samfunnsoppdrag. Jeg ser frem til å jobbe med Anette i hennes nye rolle.

Anette begynte i Innovasjon Norge høsten 2016, og har siden da hatt flere forskjellige roller i HR, nå sist som konstituert HR-direktør. Før Innovasjon Norge jobbet Anette nesten 7 år i A/S Norske Shell i forskjellige HR-roller, samt satt i styret i to norske familieeide selskaper innen oljeservice og elektro/automasjonssektoren. Hun ble i 2014 rangert av E24 som en av Norges Topp 100 unge ledere. I disse dager sluttfører hun en Executive Master i ledelse ved Handelshøyskolen BI.

- Jeg er dypt stolt av å jobbe i Innovasjon Norge og for de viktige oppgavene vi har i utviklingen av norsk næringsliv og bærekraftig vekst, sier Anette.

- Å få denne muligheten til å lede HR-divisjonen er en oppgave jeg ydmykt gleder meg til å ta fatt på. Jeg vil jobbe for at HR skal være tett på forretningen vår, tett på fagforeningene, og samtidig jobbe for å sikre en bærekraftig organisasjon også i tiden fremover. Med de fantastiske og kompetente medarbeiderne i Innovasjon Norge er jeg overbevist om at vi kommer til å fortsette å være en viktig del av det norske virkemiddelapparatet også i fremtiden, avslutter Anette.

Anette tiltrer stillingen 1. august 2019.

Om stillingen og prosessen

Stillingen som HR- og organisasjonsdirektør ble utlyst 5. juni 2019. HR- og organisasjonsdirektøren rapporterer til administrerende direktør og er en del av Innovasjon Norges ledergruppe. Ved søknadsfristen var det kommet inn 75 søknader, hvor av ni kandidater ble med videre. Intervjuene ble holdt av Hodejegerne AS. Tre kandidater var med til siste runde, hvor Anette Matre ble vurdert som den beste kandidaten til stillingen.

Publisert :
Sist oppdatert :