Hopp til hovedinnhold

Anita Krohn Traaseth takker av som administrerende direktør i Innovasjon Norge

Anita Krohn TraasethFoto: Innovasjon Norge
Anita Krohn Traaseth har meddelt styreleder Gunnar Bovim at hun fratrer sin stilling som administrerende direktør i Innovasjon Norge i løpet av 2019. Krohn Traaseth blir partner i et norsk vekstselskap.

- Jeg er på femte året på omstillingspost som leder av Innovasjon Norge. Dermed er tiden inne for å overlate roret til andre. Fem år har vært min uttalte anbefaling for perioden en toppleder med store endringsoppgaver bør sitte i samme stilling, og det står jeg ved, sier Krohn Traaseth.

- Jeg har hatt et knallsterkt mannskap i Innovasjon Norge, og sammen har vi klart å levere viktige resultater for et næringsliv i omstilling. Jeg har blitt oppriktig glad i samfunnsoppdragene våre og ikke minst i kollegene mine som har et utrettelig engasjement for oppgavene våre, sier Krohn Traaseth.

- Anita orienterte meg om beslutningen sin i går kveld, og det var en trist og overraskende beskjed. Jeg hadde håpet å få beholde Anita en stund til, sier styreleder Gunnar Bovim. - Samtidig har jeg full respekt for hennes valg. Innovasjon Norge har gjennomgått en omfattende og imponerende restrukturering under Anitas ledelse, og det arbeidet skal vi sørge for at videreutvikles fremover.

Gunnar Bovim viser til at selskapet i 2017 leverte tjenester for 7,3 milliarder kroner til norsk næringsliv, en økning på 24 prosent fra 2014. - I samme periode reduserte selskapet driftskostnadene med seks prosent, og tilbakebetalte rundt 800 millioner kroner i utbytte og overføringer til sine eiere. De to siste årene er Innovasjon Norge også kåret til Norges mest attraktive arbeidsgiver, sier Gunnar Bovim.

For mer informasjon og kommentarer:

Kjetil Svorkmo Bergmann, kommunikasjonsrådgiver. Tlf. 908 20 918, e-post kjber@innovasjonnorge.no

Gunnar Bovim, styreleder. Tlf. 954 67 446, e-post gunnar.bovim@ntnu.no

Publisert :
Sist oppdatert :