Hopp til hovedinnhold

Bedriftsutviklingsprisen i landbruket 2017

Fra venstre: Inger Solberg i Innovasjon Norge, Henrik Raastad-Hoel, Åsmund Bjertnæs og landbruks -og matminister Jon Georg Dale. Foto: Vidar Alfarnes
Bjertnæs og Hoel er vinneren av Bedriftsutviklingsprisen 2017. Fra venstre: Inger Solberg i Innovasjon Norge, Henrik Raastad-Hoel, Åsmund Bjertnæs og landbruks -og matminister Jon Georg Dale. 
Frilandsgartneriet Bjertnæs og Hoel fra Nøtterøy i Vestfold ble i dag vinneren av den nasjonale bedriftsutviklingsprisen i landbruket for 2017. Prisen ble delt ut av landbruks- og matminister Jon Georg Dale og divisjonsdirektør Inger Solberg i Innovasjon Norge, under den internasjonale mat og landbruksmessen Internationale Grüne Woche (IGW) i Berlin.

Vestfoldsbedriften stikker med dette av med førstepremien på 250 000 kroner samt heder og ære. De to andre nominerte til årets bedriftsutviklingspris var Jone Wiig Gartneri AS fra Rogaland og Røros Rein AS fra Sør-Trøndelag.

- Bjertnæs og Hoel oppfyller kriteriene for prisen på en ekstraordinær måte. De driver en innovativ og nyskapende virksomhet med solid økonomi, store positive ringvirkninger og en drift med fokus både på miljø og bærekraft, sier Inger Solberg, divisjonsdirektør i Innovasjon Norge.

- De tre kandidatene til den nasjonale bedriftsutviklingsprisen er alle av ypperste klasse. Jeg er imponert over hva landbruket kan vise til av godt og lønnsomt entreprenørskap – noe både vinnere og nominerte til BU-prisen er et godt uttrykk for, sier landbruks- og matminister Jon Georg Dale.

Salat og potet i stor skala

-Dette er svært gøy og inspirerende. Først og fremst er det en stor anerkjennelse til den fenomenale gjengen som jobber hos oss. Med så mange flinke mennesker og så mye spennende som skjer i mat Norge i dag, er det helt utrolig at det er vi som i dag vinner denne prisen, sier Åsmund Bjertnæs.

Bjertnæs & Hoel på Nøtterøy ble etablert i 2009, da de to familiebedriftene slo seg sammen. Hovedkontoret ligger på Smidsrød Gård på Nøtterøy.

Bjertnæs & Hoel har gjort god butikk av noe så «enkelt» og billig som potet. Gjennom produktutvikling, merkevarebygging og utvikling av en landsdekkende distribusjon, har de i betydelig grad klart å erstatte import av småpotet med sin egen småpotet. Hovedproduksjonen til frilandsgartneriet er isbergsalalat, hjertesalat og småpotet.

Mangfold av nasjonaliteter

Frilandsgartneriet er en stor arbeidsgiver for arbeidere fra flere land og er opptatt av å skape en bedriftskultur preget av respekt, raushet og samarbeid. Familiebedriften har i dag ansatte både fra Vietnam, Polen, Tsjekkia, Romania Russland og Norge.

- Mangfold av nasjonaliteter og kulturer bidrar til et utviklende arbeidsmiljø. Et viktig mål for vår virksomhet er å skape en meningsfull og lærerik arbeidsplass, sier Åsmund Bjertnæs.

Bjertnæs & Hoel er det første frilandsgartneri i Norge som er godkjent etter den internasjonale kvalitetsstandarden Global GAP (Good Agricultural Practice).

Fylkesvinnarar 2017

Østfold: Bamsrudlåven (Sjå video om vinnaren)

Akershus: Tomter Mais (Sjå video om vinnaren)

Oslo: Tåsen Microgreens (Sjå video om vinnaren og Les om vinnaren)

Hedmark: Ingunn Sigstad Moen (Sjå meir om vinnaren og prisutdelinga)

Oppland: Grete Hedalen

Buskerud: Bakke Gård

Vestfold: Bjertnæs og Hoel AS

Telemark: Lindheim Frukt og ølkompani

Aust-Agder: Trehyttene

Vest-Agder: Lindland Gård (Sjå meir om vinnaren på nrk)

Rogaland: Jone Wiig Gartneri AS (Les om vinnaren og prisutdelinga)

Hordaland: Frukt- og Siderruta Lekve-Syse-Hakestad (Lenke til Facebook IN Hordaland om prisutdelinga)

Sogn og Fjordane: Matstova AS (Les om vinnaren og prisutdelinga)

Møre og Romsdal: Melchiorgarden (Sjå meir om vinnaren og prisutdelinga)

Sør-Trøndelag: Rørosrein AS

Nord-Trøndelag: LiVERTEN

Troms: Wold Samdrift

Finnmark: Elvebakken blomster AS (Les om vinnaren og prisutdelinga)

Publisert :
Sist oppdatert :