Hopp til hovedinnhold

Bø Gårdslakteri vinner bedriftsutviklingspris

Arne Einar Olaussen fra Bø Gårdsslakteri i Sortland kommune.Foto: Bø Gardsslakteri
Bedriftsutviklingsprisen i landbruket for Nordland gikk i dag til Arne Einar Olaussen og Bø Gårdsslakteri i Sortland kommune.

Bø Gårdsslakteri drives av Arne Einar Olaussen, som startet slakteriet i 2012 da Nortura la ned slakteriet på Sortland. Olaussen er selv utdannet slakter og kokk, og har 40 års erfaring med slakterfaget.

– Bedriftsutviklingsprisen i landbruket skal synliggjøre og hedre innovative bedrifter i landbruket. Det er et stort mangfold og en spennende utvikling som skjer innen norsk landbruk i dag, noe Luneborg Gård og ekteparet Norheim tydeliggjør, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad.

Innovativt slakteri

Bø Gårdsslakteri ønsker å utvikle nye og gode produkter av kjøtt, og utnytter lokale ressurser av blant annet geit og kjekjøtt. Gårdsslakteriet tilbyr også Halal-kjøtt som er et økende marked både lokalt og regionalt.

- Bø Gårdsslakteri AS bidrar til verdiskaping for lokale gårdbrukere. Gjennom slakting lokalt, blir det kort vei fra gård til slakteri, noe som gir god dyrevelferd. Bedriften ivaretar lokal kunnskap om slakting, og ivaretar et behov i markedet om nærslakting, sier Monica Ahyee, regiondirektør i Innovasjon Norge Nordland.

- Med å få en slik pris som bedriftsutviklingsprisen, føler vi at vi får en slags aksept fra samfunnet for at vi har skapt noe som er positivt for bygda og distriktet ellers. Vi har fått satt den lille bygda vår på kartet langt utenfor vår region, ved å tilby tjenester for bønder og gode produkter til kunder rundt omkring i vårt langstrakte land, sier Arne Einar Olaussen.

En stor ressurs

Bønder både fra Vesterålen, Lofoten og Harstad-området leverer råvarer til Bø Gårdsslakteri som slakter, skjærer, produserer og selger produktene videre. Slakteriet har fokus på rene, naturlige produkter og lokale mattradisjoner og det er også et eget utsalg i tilknytning til gårdsslakteriet.

Slakteriet er en stor ressurs for lokalsamfunnet og tilbyr arbeidspraksis, språktrening og lokale arbeidsplasser. Olaussen tar også imot besøksgrupper fra skoler og bedrifter, og bidrar til at ungdom får kjøttproduksjon og lokale produkter.

- Det er utrolig flott å se at en bedrift som Bø Gårdsslakteri vinner bedriftsutviklingsprisen. De er en aktør som ikke er redd for å prøve nye ting, og de har vist viktigheten av dette ikke bare for nærmiljøet, men for hele regionen, sier Monica Ahyee, regiondirektør i Innovasjon Norge Nordland.

Publisert :
Sist oppdatert :