Hopp til hovedinnhold

Bondens marked vinner pris i Oslo

En kvinnelig selger som overrekker en papirpose med matvarer på bondens markedFoto: Tore Berntsen
En kvinnelig selger på bondens marked som overrekker en papirpose med matvarer til kunde.
Bondens marked Oslo har gjennom 15 år bidratt til matmangfold og opplevelser for Oslos befolkning. Markedene har skapt en møteplass mellom forbruker og bonde med mat- og matkultur i sentrum. I dag blir Bondens marked hedret med Bedriftsutviklingsprisen i landbruket i Oslo. 

- Bedriftsutviklingsprisen i landbruket skal løfte frem og synliggjøre noe av den spennende utviklingen vi ser i norsk landbruk i dag. Bondens marked har i en årrekke vært en spennende arena for lokalmat, en solid formidler av landbruket og en inspirerende møteplass for forbrukerne. Jeg ønsker å gratulere Bondens marked Oslo med prisen i dag, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad.

En viktig brobygger

-Bondens marked i Oslo har virkelig lykkes i å få opp en betydelig aktivitet i hovedstadsregionen og tilgjengeliggjøre bøndenes produkter i storbyen. Den gode driften har gitt en robust økonomi som gir grunnlag for videre vekst og satsing. Det kommer både bøndene og byfolket til gode, sier Kristin Willoch Haugen, regionsdirektør Innovasjon Norge Oslo Viken om vinneren.

- Vi er veldig stolte over å motta Bedriftsutviklingsprisen i landbruket, og setter stor pris på anerkjennelsen av arbeidet vi gjør for å skape en god møteplass mellom bønder og forbrukere. På Bondens marked kan du spørre bonden hvordan osten er ystet og hvor dyrene har beitet. Dette møtet gir en unik opplevelse for både forbruker og bonde, og mulighet til dialog om norsk matproduksjon, bærekraft, matkultur og smak, sier Anne Karin Bøhn, styreleder i Bondens marked Oslo.

- Siden oppstarten av Bondens marked i hovedstaden i 2003 har interessen økt hvert år. Med over 50 markedsdager i året i Oslo og omegn, er vi en bidragsyter til et levende bymiljø. Vi vil gjerne takke våre gode kunder og samarbeidspartnere som bidrar til denne utviklingen, og vi gleder oss til veien videre, sier Bøhn videre.

Utstillingsvindu for norsk landbruk

Bondens marked er en uavhengig salgskanal og et lavterskeltilbud til lokalmatprodusenter, både etablerte og nyetablerte. Her kan matprodusenter teste ut produkter i møte med kundene. . Bondens marked fungerer også som et viktig utstillingsvindu og en døråpner for lokalmat til restauranter og andre salgskanaler.

Bondens marked stiller strenge krav til matprodusentene. Råvarene skal være lokale og sporbare, foredlingen skal være preget av håndverk og matprodusenten skal selv stå for salget. Forbrukeren får gjennom dette en unik vare hvor opprinnelse, kvalitet og smak står i sentrum. Kjøttet er fra egne dyr eller dyr i lokalmiljøet, bærene er høstet selv og brødene er bakt i egen ovn. Bærekraft og lokalprodusert mat er viktig for Bondens marked.

Publisert :
Sist oppdatert :