Hopp til hovedinnhold

Eget gründersenter i Førde gir flere fornøyde gründere

Gründersenteret fra venstre foran: Ingrid Skaar Døskeland, Ann-Dyveke Huseth, Lillian Gardshaug, Frank Hafstad. I midten: Arild Hornnes, Elin Botnen Viken Foran: Hjørdis Vik og Anita Krohn Traaseth© Innovasjon Norge
Gründersenteret fra venstre foran: Ingrid Skaar Døskeland, Ann-Dyveke Huseth, Lillian Gardshaug, Frank Hafstad. I midten: Arild Hornnes, Elin Botnen Viken Foran: Hjørdis Vik og Anita Krohn Traaseth
Etableringen av eget nasjonalt gründersenter i Førde har gitt flere fornøyde gründere. Etter at Gründersenteret i år overtok saksbehandlingen av gründertilskudd, er 83 prosent av kundene fornøyde. Dette er en økning på 16 prosent fra i fjor.

I 2015 etablerte Innovasjon Norge et eget nasjonalt senter for gründere i Førde. Målet er å sikre rask og god service til gründere over hele landet i tidlig fase, uavhengig av hvor i landet de kommer fra.

Med fallet i oljeindustrien og omstillingen av landet har Innovasjon Norge opplevd en betydelig økning i etterspørselen av tilskudd til gründere. I mai overtok Gründersenteret saksbehandlingen av gründertilskudd til markedsavklaring, og kan vise til 83 prosent fornøyde kunder. Det tilsvarer en økning på 16 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

- Gründersenteret i Førde har gjort en svært god jobb. Jeg er stolt av at vi allerede får så gode tilbakemeldinger på forbedringer fra våre kunder. Dette er bare begynnelsen på hvordan vi nå jobber mer samlet og effektivt mot betjening av en av våre viktigste kundegrupper. Mye gjenstår og vi har ennå ikke alle nødvendige digitale verktøyer på plass, men vi går i riktig retning, steg for steg, sier administrerende direktør Anita Krohn Traaseth, som i går var på besøk i Førde.

Stordalens finalebedrifter er kunder

Kompetansen på Gründersenteret i Førde har vist seg å være svært relevant for næringslivet over hele landet. Blant Petter Stordalens seks finalebedrifter (blant 1000 kandidater) som nå kjemper om hans gründermillion, er fire av bedriftene kunder av Innovasjon Norge. Dette er Wipe It fra Sør-Trøndelag, Lotel fra Hordaland/Vestfold, Tibber fra Sogn og Fjordane og Podbike fra Rogaland. Fellesnevneren for finalebedriftene er teknologi, bærekraft og originale ideer.

- De fleste av selskapene har allerede fått søknadene sine vurdert av vårt team her i Førde, sier leder av Gründersenteret, Hjørdis Vik.

Vellykket sentralisering med fokus på kunde

Anita Krohn Traaseth mener Stordalens initiativ er viktig fra en norsk investor som vil investere i mer enn bolig og eiendom og vil løfte frem nye selskaper i tidlig fase.

- Stor kudos til Petter Stordalen. Vi håper å se flere slike initiativ fremover. At våre folk i Førde allerede har identifisert de samme finalebedriftene som relevante sier noe om vår kompetanse i Innovasjon Norge. Gründersenteret vårt i Førde sier også noe om at sentralisering handler om mye mer enn fysiske plasseringer og «at alt skal til Oslo». Det er et eksempel på at det å samle kompetanse med fokus på sluttkunden er viktigst, uavhengig av sted, sier Krohn Traaseth.

For spørsmål, kontakt:

Hjørdis Vik
Leder av Gründersenteret
E-post: hjordis.vik@innovasjonnorge.no
Mobil: +47 938 90 188

Publisert :
Sist oppdatert :