Hopp til hovedinnhold

Emax til Kenya

Kenyanske EMAX-ere Jawahir Ahmed, Angela Nadine, Micha Nderitu, og Desmond SeweFoto: Emax / Innovasjon Norge
Fra venstre: Jawahir Ahmed, Angela Nadine, Micha Nderitu, og Desmond Sewe.
"Emax er det beste som har skjedd meg. Det har gitt meg muligheten til å følge potensialet mitt som entreprenør. Og viktigst av alt er lagånden".

Dette er en av tilbakemeldingene fra 100 unge talenter i Kenya som denne uken deltok på det første Emax som noensinne er arrangert utenfor Skandinavia.

Emax er tre dager intens trening i entreprenørskap gjennom en konkurranse og foredrag fra gode rollemodeller. Vinnere i den norske konkurransen som er arrangert de siste åtte årene, reiser hvert år sammen med den svenske gruppen til et av Innovasjon Norges kontorer hvor de får bygge nettverk i andre sterke gründermiljøer.

Denne gangen gjennomførte vi en pilot hvor vinnerne dro til Kenya for å være coacher i et tilsvarende arrangement, Emax Kenya. 100 kenyanske deltakere ble plukket ut fra 320 søkere. Av disse ble fire vinnere kåret. Til høsten kommer de til det norske arrangementet som coacher.

Vinnerne

Jawahir Ahmed er 22 år, har nylig flyttet til Kenya, og drømmer om å starte arbeid for myndiggjøring av kvinner.

Angela Nadine er 19 år, studerer finansteknologi, og har allerede startet et selskap med mål om å gi et levebrød til talentfulle kunstnere som i dag lever i slum og ikke tjener penger på sitt talent.

Mica Nderitu er 25 år, dyrker grønnsaker på familiens gård som han selger til restauranter, og studerer fulltid ved siden av.

Desmond Sewe er 24 år, driver import og salg av bildeler, med fulltidsstudier ved siden av.

Arrangementet er et resultat av et partnerskap med Amesto og Kavlifondet.

Hva er Emax?

Emax er en møteplass for unge mennesker som er genuint opptatt av entreprenørskap, og som ønsker å starte og lede egen virksomhet en gang i framtiden.

Emax handler i stor grad om å utvikle ideer og bygge bedrift. Som deltaker vil du bli utfordret på egne lederegenskaper, dine vurderinger og din samarbeidsevne.

Samlingen går over fire dager. Vi legger opp inspirerende foredrag, har lærerike workshops og mange sosiale aktiviteter. Dette gir gode muligheter for nettverksbygging.

I tillegg arrangerer vi en konkurranse. Gruppen som vinner blir invitert med på en spennende reise som Innovasjon Norge dekker. Tidligere vinnere har dratt til Nairobi, London, Silicon Valley, Shanghai og Toronto for å utvide nettverk og lære mer om hvordan du bygger og skalerer en bedrift.

Publisert :
Sist oppdatert :