Hopp til hovedinnhold

Er norsk næringsliv rustet til restart?

Nærbilde av en hav-vindturbin på havetFoto: Getty Images
Havvind er et av temaene som skal diskuteres i debatten om grønn verdiskaping og fornybar energi. 
Fornybar energi til grønn verdiskaping og sterkere satsing på offentlig-privat samarbeid. Det er to viktige tema som Innovasjon Norge løfter fram i to debatter i DN Studio.

Innovasjon Norge er blant arrangørene når DN Studio over tre dager legger til rette for aktuell digital og direktesendt samfunnsdebatt. Dette er et av flere initiativer som er ment å erstatte den ellers tradisjonelle Arendalsuka, som i år er avlyst som følge av koronapandemien.

- Et fremtidsrettet og bærekraftig næringsliv er et premiss for det norske velferdssamfunnet. Nye energiløsninger og utvikling av offentlige tjenester er to tema vi mener er svært dagsaktuelle, sier administrerende direktør Håkon Haugli i Innovasjon Norge.

- Utvikling av fornybare energiløsninger er en viktig del av den grønne omstillingen vi alle ønsker oss. Her har vi behov for at noen store går foran og drar med seg de mindre bedriftene. I offentlig sektor ser vi også at mange av de tjenestene vi får fra det offentlige kan fornyes og videreutvikles i samarbeid med næringslivet. På denne måten vil det offentlige kunne forbedre sine tjenester samtidig som norsk næringsliv får verdifulle erfaringer i nye markeder, sier Haugli.

Haugli mener norsk industri og næringsliv har forutsetninger for å bidra med å utvikle nye løsninger på store og globale samfunnsutfordringer.

- Men dersom vi skal ha et konkurransedyktig og bærekraftig norsk næringsliv etter koronakrisen, må både norske industribedrifter og offentlige aktører bruke tiden nå til innovasjon og omstilling. Det gjelder også de store prosjektene og lokomotivene i norsk industri, sier administrerende direktør Håkon Haugli i Innovasjon Norge.

Publisert :
Sist oppdatert :