Hopp til hovedinnhold

Fra aloe vera til Antibac

Forsker som jobber på laboratorium med flaskerFoto: MultiTapping AS
Gründer Gudveig Dalbakk tror på gode tider for tapperiet, også etter koronakrisen er over   
I løpet av få uker snudde MultiTapping seg rundt og begynte å tappe et nyutviklet hånddesinfeksjonsmiddel som opprinnelig skulle lanseres i september. Nå tapper den lokale bedriften i Gudbrandsdalen flere tusen flasker Antibac om dagen og bidrar til å redde liv i Korona-krisen.

Bedriften har klart å omstille seg og tapper et produkt som er sårt etterspurt i denne krisen. Gudveig Dalbakk, gründeren bak MultiTapping, tror etterspørsel etter hånddesinfeksjon ikke vil avta med det første, til tross for at folk går tilbake til den nye normalen etter Korona. – Folk har lagt om brukervanene sine når det gjelder hånddesinfeksjon, sier hun.

Dersom denne trenden vedvarer etter krisen, lover det godt for den lille bedriften i Gudbrandsdalen.

Gudveig har vært gründer i 26 år og begynte opprinnelig å selge og tappe aloe vera gjennom selskapet Essenza. Hun så på maskinene som stod bortimot ubrukt og tenkte at det måtte være et behov i markedet for å tilby leietapping for mindre aktører. Hun startet derfor MultiTapping og nå tilbyr hun leietapping av produkter innen hygiene, kosmetikk, næringsmidler og desinfeksjon for bedrifter i hele landet.

Utløsende støtte fra Innovasjon Norge

Støtten fra Innovasjon Norge har gjort Multitapping til en unik aktør i det norske markedet for leietapping

– Det finnes få bedrifter som tilbyr leietapping for mindre aktører i Norge. Mesteparten er gjort for store virksomheter og av aktører i Sverige og Danmark, forklarer gründeren.

Gjennom god rådgivning og markedsavklaringsstøtte fra Innovasjon Norge har Gudveig fått bekreftet antakelsen om at det faktisk finnes et stort marked for å tilby leietapping.

– Å ha Innovasjon Norge i ryggen har gjort at vi virkelig har skutt fart. Støtten har hatt mye å si for at vi har klart å stå sånn på og har kunnet gjennomføre dette prosjektet, utrykker Gudveig.

Snudde seg rundt i krisen

Før pandemien oppsto inngikk MultiTapping en avtale med det medisinske teknologiselskapet SoftOx om å tappe deres nye, alkoholfrie hånddesinfeksjonsmiddel. I følge SoftOx har et anerkjent tysk laboratorium bekreftet at selskapets hånddesinfeksjonsmiddel tar liv av all type virus, i motsetning til alkoholbasert hånddesinfeksjon.

De opprinnelige lanseringsplanene for dette nye produktet var satt til september 2020. Den store etterspørselen etter hånddesinfeksjonsmidler gjorde at oppstarten ble framskyndet. Takket være MultiTapping sin fleksibilitet, omstillingsevne og mulighet til å levere raskt, klarte SoftOx å tilby det sårt etterspurte produktet til markedet i løpet av få uker. Nå tapper MultiTapping tusenvis flasker Antibac om dagen.

– For å bidra i denne krisesituasjonen kastet vi oss rundt raskt. Drivkraften for å hjelpe trumfer den økonomiske gevinsten, påpeker Gudveig.

Skaper lokale arbeidsplasser

Gudveig ønsker ikke kun å bidra til å bekjempe den globale pandemien ved å tilby et sårt etterspurt produkt i denne krisen. Hun ønsker også å ha en positiv innvirkning på den lokale bygda, Ringebu i Gudbrandsdalen, hvor Multitapping har sin fabrikk.

– En grunn til at vi gjør dette er at vi brenner for lokale arbeidsplasser. Vi håper å lande en langsiktig kontrakt med SoftOx slik at vi kan få flere ansatte på fast basis. Det er gull verdt for en sånn liten plass og i disse tider der folk mister jobben sin. Per nå leier vi inn folk som gjør jobben, men et kortsiktig mål er å kjøre 2 fulle skift med minst 8 ansatte, sier gründeren som ikke har tenkt å gi seg med det første.

– Så lenge jeg har Innovasjon Norge og Ringebu Kommune med på laget er ikke pensjonisttilværelsen noe alternativ, avslutter hun.

Publisert :
Sist oppdatert :