Hopp til hovedinnhold

Hedrer kremen av norsk næringsliv

Vi deler ut pris til årets gründer, årets bedrift, årets innovasjonsmiljø og årets verdiskaper. Prisvinnerne er aktører som møter nye utfordringer på områder av avgjørende betydning for Norges fremtid.

Finalistene kjemper om heder, ære og 250 000 kroner. Det er første gang Innovasjon Norge deler ut prisene. Hvem som til slutt stikker av med seieren blir avslørt på Signalkonferansen, 28. mai i Oslo.
- Vi er stolte over at de nominerte representerer et så stort mangfold. Det har ikke vært lett å plukke ut finalistene, og de som står igjen representerer kremen av norsk næringsliv, sier Gunn Ovesen, administrerende direktør i Innovasjon Norge.

Årets gründer

Beck Engineering, Oslo Beck Engineering utvikler en laser som skal brukes i mærer til å “skyte” lakselus. Laserbehandling er en fundamentalt annerledes måte å løse lakselusproblemet. - Der andre ser utfordringer, ser Esben Beck muligheter, sier Toril Mølmen, direktør for Innovasjon Norge Oslo, Akershus og Østfold.
West Drilling Products, Rogaland West Drilling Products AS har oppfunnet og patentert en ny type boreteknologi (Continiuous Motion Rig – CMR) som gjør det mulig å bore og sirkulere kontinuerlig. Riggen introduserer i tillegg fullrobotisert boring, noe som sikrer en forutsigbar boreprosess og mulighet for styring fra land.
Highsoft Solutions, Sogn og Fjordane Det startet som en ide for visualisering av snødybe på fjellet, og hadde i utgangspunktet ingen større kommersiell baktanke. Nå har bedriften utvikla Highcharts og Highstock, programvaretjenester som brukes for å vise grafer og diagram på nettsider, dashboard eller i webapplikasjon. Som for eksempel finansielle data som valuta- og børskurser, værdata eller styringsverktøy.

Årets bedrift

Norlense, Nordland I dag er NorLense blitt en av verdens fremste aktører når det gjelder å utvikle og produsere oljevernutstyr og oppblåsbare telt. De produserer oppblåsbare høytrykkstelt basert på teknologi fra oljelenser. De tilbyr også opplæring, trening og rådgiving innenfor oljevern og beredskap.

Moods of Norway, Sogn og Fjordane - Av og til må Innovasjon Norge satse på litt galskap. Det gjorde vi da vi ga 190.000 kroner i etablerertilskudd til en litt sprø stryning i 2003 som ville lage t-skjorter med bilde av en traktor på. Lite ante vi den gangen at Moods of Norway skulle bli en internasjonal merkevare i verdensklasse basert på tradisjoner fra Stryn og kjærlighet til bestemor, sier Halvor Flatland, direktør i Innovasjon Norge Sogn og Fjordane.

StormGeo, Hordaland StormGeo ble etablert som en spin-off fra TV2 i 1997, og har siden etableringen vært innovative ved å skape et nytt marked for kommersielle værtjenester. - StormGeo har jobbet målrettet for å skape løsninger som forbedrer operasjonell aktivitet og samtidig reduserer sikkerhetsrisiko og miljøutslipp. De investerer mye i forskning og utvikling, og produserer tjenester markedet vil ha. Slikt blir det business av, sier Nina Broch Mathisen, direktør for Innovasjon Norge Hordaland.

Årets innovasjonsmiljø

Oslo Medtech, Oslo Oslo Medtech er en klynge bestående av over 150 aktører fra hele verdikjeden innen medisinsk teknologi og ehelse. Klyngen har initiert et bredt samarbeid innad i klyngen, og med nasjonale og internasjonale partnere om kompetanseutvikling, innovasjon og markedsorientering.
Sintef Raufoss Manufacturing AS, Oppland -Klyngen er en drivende og sterk motor for innovasjon, nyskaping og utvikling av industrimiljøet på Raufoss. Et kompetansemiljø med unik plassering midt i en internasjonal næringsklynge - bedriftsnært og ekstremt markedsorientert. Innsatsen har bidratt til en positiv profilering av regionen, sier Torunn Aass Taralrud, direktør for Innovasjon Norge Oppland.
Ålesund Kunnskapspark, Møre og Romsdal - Ålesund Kunnskapspark har bidratt aktivt til en positiv profilering av regionen og en synliggjøring av framtidsmuligheter og spennende karrieremuligheter i de sterke klyngemiljøene. Regionen og klyngen har også fått en synlig posisjon og et godt omdømme som kunnskaps- og verdiskapingsmiljø sett både fra et nasjonalt og internasjonalt ståsted, sier Bodil Palma Hollingsæter, direktør Innovasjon Norge, Møre og Romsdal.

Publisert :
Sist oppdatert :