Hopp til hovedinnhold

Innovasjon Norge bidrar til Norges smarteste

Ti bedrifter – alle med en ulike former for tjenester og støtte fra Innovasjon Norge – stiller i finaleheatet når Norges smarteste industribedrift skal kåres. Det skjer på Industrikonferansen 2017 i regi av Norsk Industri i Oslo tirsdag 9.mai. De ti finalebedriftene i konkurransen om å være Norges smarteste er plukket ut blant 70 påmeldte norske bedrifter.

Her er finalistene fordelt på fylkene de er hjemmehørende i:

  • Møre og Romsdal: Brunvoll (Molde/Volda), Plasto (Åndalsnes) og Rufo (Ørsta/Volda).
  • Rogaland: Gilje Tre (Ålgård).
  • Sogn og Fjordane: Avery Dennison NTP (Gaupne).
  • Buskerud: Hallingplast (Ål).
  • Agder: Elkem Carbon (Kristiansand).
  • Oppland: Raufoss Technology (Raufoss/Gjøvik).
  • Hordaland: Promaps Technology (Bergen).
  • Oslo: Thermo Fisher Scientific (tidl. navn: Dynal og Invitrogen).

Innovasjon, produktivitet, unikhet, klyngevirksomhet, bruk av teknologi, digitalisering og kompetanseutvikling er sammen med bærekraft/miljø/energieffektivitet og markedseffekter kriterier som inngår i vurderingene som den nedsatte juryen skal foreta når den skal velge ut Norges smarteste industribedrift.

Fra et Innovasjon Norge-ståsted er det samtidig gledelig å se at alle de smarte finalist-bedriftene har mottatt tjenester fra Innovasjon Norge i form av eksportbistand, risikoavlastning eller deltakelse i våre klynge- og nettverksprogrammer. Fem av finalebedriftene deltar blant annet i klynge- og nettverksprogram med støtte fra Innovasjon Norge.

I følge beregninger fra Statistisk sentralbyrå har bedrifter med støtte fra Innovasjon Norges henholdsvis 12,3 og 6,2 prosentpoeng mervekst i salgsinntekter og verdiskaping sammenlignet med bedrifter uten slik støtte. Hele 93 prosent av bedriftene sier at støtten fra Innovasjon Norge har vært utslagsgivende for at de har gjennomført sine prosjekter.

Gratulerer med finaleplassene – måtte den aller smarteste vinne.

Les mer om kåringen av Norges smartes industribedrift og de ti finalistene

Publisert :
Sist oppdatert :