Hopp til hovedinnhold

Innovasjon Norge samarbeider med prestisjeuniversitet for å løse globale problemer

Picture of MITFoto: Getty Images
Innovasjon Norge New York samarbeider med Massachusetts Institute of Technology (MIT). 
Nå kan norske bedrifter delta i et nettverk som byr på nye forretningsmuligheter over hele verden. Innovasjon Norge New York har nemlig inngått et samarbeid med prestisjetunge Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Målet med samarbeidet er å løse globale samfunnsutfordringer. Norske bedrifter kan nå delta og få verdifull kompetanse, nettverk og finansiering.

- Dette er et nettverk vi gleder oss til å bli en del av, og vi ønsker å få inn de klokeste norske hodene og de beste løsningene, sier Hege Barnes som leder Innovasjon Norges kontor i New York. Det er også hun som leder samarbeidet med Massachusetts Institute of Technology.

-I den forbindelse søker vi ambisiøse norske bedrifter med løsninger på samfunnsproblemer. Gjennom dette samarbeidet vil bedriftene få et globalt nettverk og tilgang til unik kompetanse, mentorhjelp og gode finansieringsmuligheter, sier Barnes.

Bli en MIT Solver

Hvordan skal fremtidens klasserom se ut? Hvordan kan samfunn verden over forberede seg for, oppdage, og respondere på fremtidens pandemier? Hva med andre helsetrusler? Og hvordan sikrer vi produktiv og bærekraftig matproduksjon når vi stadig blir flere munner å mette?

Dette er spørsmål som stilles under nettverkets møteplass MIT Solve. Den skal samle teknologigründere fra hele verden og skape partnerskap på tvers av globale samfunn. Hvis du tror du har løsningen på verdens store utfordringer er dette stedet for deg.

Hvert år velger Massachusetts Institute of Technology de mest lovende hodene til å bli Solver teams som de mener kan drive frem en endring. Deres oppgave er å skape og utvikle gode og varige løsninger på verdens mest presserende problemer. Målet er å skape samarbeid og innovasjon blant mennesker fra alle sektorer over hele verden.

Neste års utfordringer handler i grove trekk blant annet om fremtidens trygge og kvalitetssikrede klasserom, teknologi for økonomisk rettferdighet, styrking av økosystemløsninger som skadebegrensning fra karbonutslipp, og sikkerhetssystemer og løsninger for helse- og pandemirisiko. Vi søker ambisiøse mennesker som er interessert i å bidra innen disse områdene. Dette er en stor mulighet for personer som ønsker å bli involvert i et globalt MIT Solve-nettverk, og potensielt delta i konkurransen om å bli et MIT Solver Team.

Les mer om fordelene.


Kontaktperson i Innovasjon Norge

Bilde av : Hege Vibeke Barnes
Hege Vibeke Barnes
Avdelingsleder

Publisert :
Sist oppdatert :