Hopp til hovedinnhold

Innovasjon Norges ledergruppe komplett

Marianne Kurås er Innovasjon Norges nye stabsdirektør for Virksomhetsstyring og økonomi i 2020.Foto: Privat
Marianne Kurås er Innovasjon Norges nye stabsdirektør for Virksomhetsstyring og økonomi.
Marianne Kurås er Innovasjon Norges nye stabsdirektør for Virksomhetsstyring og økonomi. Med henne på plass er Innovasjon Norges ledergruppe komplett.

- Marianne Kurås er en erfaren CFO som tar med seg solid erfaring fra næringslivet til Innovasjon Norge. Hun har i tillegg erfaring fra offentlig sektor og har utdanning som revisor. Jeg er overbevist om at hun vil tilføre virksomheten vår viktig og verdifull kompetanse, sier Håkon Haugli.

- Innovasjon Norges betydelige samfunnsmessige bidrag gjør at det er vanskelig å se for seg en mer meningsfull økonomirolle og jeg gleder meg veldig til å ta fatt på nye utfordringer, sier Marianne Kurås, som allerede fra 17. august vil være på plass som ny stabsdirektør i Innovasjon Norge.

Som leder for virksomhetsstyring og økonomi vil hun bli sentral i Innovasjon Norges dialog og rapportering til eiere og oppdragsgivere.

- Med ansvar for selskapets virksomhetsstyring og økonomi vil jeg bidra til å legge til rette for god og helhetlig styringsinformasjon og rapportering som synliggjør effekten av tiltakene, og skaper grunnlag for å realisere strategiske ambisjoner. Dette ser jeg veldig frem til å jobbe med og jeg vil få god bruk for min erfaring spesielt fra retailbransjen, sier Kurås.

Kurås er utdannet siviløkonom (MBA) og statsautorisert revisor fra Norges Handelshøyskole. Hun har jobbet i PwC , Elkjøp Nordic AS, Oslo kommune og Advokatfirmaet Selmer AS.

- Innovasjon Norges viktige bidrag til å realisere verdiskapende næringsutvikling i hele landet er hovedgrunnen til at jeg takket ja til denne spennende og unike muligheten. Jeg er veldig motivert for å bidra i dette arbeidet og gleder meg til å bli kjent med organisasjonen og nye kolleger.

Bredde og balanse i ny ledergruppe

Innovasjon Norge omorganiserte virksomheten høsten 2019. Da ble ledergruppen redusert fra 13 til åtte medlemmer. I fire av stillingene ble ledere konstituert, og stillingene ble utlyst i midten av mars.

- Jeg har vært opptatt av at ledergruppen både skal ha personer med fersk erfaring fra næringslivet og personer med erfaring fra Innovasjon Norge. I tillegg er det viktig med balanse i alder, kjønn og utdanningsbakgrunn. Selskapets ledere må kombinere faglige kvalifikasjoner med evne til å lede og få tillit hos kunder, ansatte, samarbeidspartnere og oppdragsgivere, avslutter Håkon Haugli.

Innovasjon Norges ledergruppe:
Håkon Haugli, administrerende direktør
Hans Martin Vikdal, viseadministrerende direktør
Leon Bakkebø, stabsdirektør finansiering
Ingelin Drøpping, divisjonsdirektør, samfunns- og næringsutvikling
Marianne Kurås, stabsdirektør for virksomhetsstyring og økonomi
Elisabeth Svanholm Meyer, divisjonsdirektør, spesialoppdrag
Per Niederbach, divisjonsdirektør, oppstart, vekst og eksport
Helle Øverbye, stabsdirektør for mennesker og teknologi

Kort bio:
Marianne Kurås (f. 1975) er ansatt som stabsdirektør for virksomhetsstyring og økonomi. Hun har lang erfaring fra rollen som CFO i Elkjøp Nordic AS. Kurås startet sin karriere som revisor i PwC og har i tillegg erfaring fra Oslo Kommune og som CFO i Advokatfirmaet Selmer AS. Marianne Kurås er oppvokst i Bodø og er utdannet siviløkonom (MBA) og statsautorisert revisor fra Norges Handelshøyskole.

Publisert :
Sist oppdatert :