Hopp til hovedinnhold

Kreativt Norge til Trondheim

Fra venstre: Adm.dir. i NiT Berit Rian, dir. i Kulturrådet Kristin Danielsen, kulturminister Linda Hofstad Helleland, rektor ved NTNU Gunnar Bovim og adm.dir. i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth.Foto: Martin B. Andersson / Kulturdepartementet
Fra venstre: Adm.dir. i NiT Berit Rian, dir. i Kulturrådet Kristin Danielsen, kulturminister Linda Hofstad Helleland, rektor ved NTNU Gunnar Bovim og adm.dir. i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth.
Kreativ Norge skal etableres i Trondheim. Her det allerede et sterkt gründermiljø tilknyttet NTNU og ny teknologi. - Vi ser fram til å samarbeide med Kreativt Norge om å løfte kreativ næring, sier Anita Krohn Traaseth, administrerende direktør i Innovasjon Norge.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland kunngjorde på madag at Kreativt Norge skal ligge i Trondheim. Kreativt Norge skal være et nasjonalt kontor som arbeider aktivt for å styrke kulturell og kreativ næring i alle regioner.

- Trondheim er Norges teknologihovedstad, og har et sterkt entreprenørskapsmiljø tilknyttet NTNU. Byen har også et sterkt kulturnæringsmiljø innen alle fagområder. Ved å legge Kreativt Norge til Trondheim bindes spennende fagmiljø og kompetanse sammen. Innovasjon Norge og vårt dyktige distriktskontor i Trondheim ser fram til å jobbe enda tettere med næringen, sier Anita Krohn Traaseth.

Historisk satsing

Regjeringen skal i 2017 gjennomføre en historisk satsing på kulturell og kreativ næring. Målet er å bidra til vekst, verdiskaping og arbeidsplasser. Som del av denne satsingen gir Kulturdepartementet Innovasjon Norge et oppdrag på 30 million kroner rettet mot bedrifter med vekstambisjoner og potensial innen kulturell og kreativ næring.

Stor pågang av kunder

Pågangen fra kunder innen kreativ næring har vært stor etter at Innovasjon Norge sammen med Kulturdepartementet og Kulturrådet arrangerte konferansen Kreativ Arena i november. Her ble det informert om regjeringens nye satsning og næringens betydning for norsk økonomi.

- Vi har veiledet mange gode gründere som er svært glade for den nye satsingen. Vårt oppdragsbrev er rett rundt hjørnet, og vi skal nå gå i gang med å realisere mulighetene, men fokus på alle målgruppene våre. Sammen med Kulturrådet og Norwegian Arts Abroad skal vi samarbeide om felles mål, sier ansvarlig for kreativ næring i Innovasjon Norge, Margit Klingen Daams.

For spørsmål, kontakt

Margit Klingen Daams
Ansvarlig for kreativ næring i Innovasjon Norge
E-mail: Margit.Klingen.Daams@innovasjonnorge.no


Les mer om satsing på kreativ næring

Publisert :
Sist oppdatert :