Hopp til hovedinnhold

Nå lanserer vi The Explorer på kinesisk

Skjermdump av forsiden på The Explorer
The Explorer er en digital markedsplass med de beste, grønne løsningene fra Norge. Den kinesiske versjonen gir økt profilering av norsk teknologi i Asia.

– Kina er et spesielt interessant marked for mange norske selskaper, sier Helene Friis, lederen av The Explorer. – Helt siden dag én har næringslivet spurt oss når The Explorer blir tilgjengelig på kinesisk. Nå kan vi endelig si at vi er der.

The Explorer er et initiativ fra den norske regjeringen. Tjenesten er utviklet i tett samarbeid med ledende norske bedrifter, organisasjoner og offentlige myndigheter.

H.K.H. kronprins Haakon lanserte den internasjonale, engelskspråklige versjonen av The Explorer under Greentech Festival i Berlin i 2019. Halvannet år senere har plattformen fått en egen kinesiskspråklig utgave.

En egen redaksjon oppdaterer kontinuerlig det kinesiske innholdet med grønne løsninger fra norske bedrifter innenfor havnæringene, fornybar energi, smarte byer, transport, sirkulærøkonomi, og mye mer.

– Alle løsninger på The Explorer er vurdert av et fagteam før publisering, noe som sikrer høy kvalitet og pålitelighet, forklarer Friis.

Banebrytende teknologi

Innovasjon Norge drifter The Explorer som en del av oppdraget med å bidra til nyskaping i næringslivet og utvikling av konkurransedyktige norske bedrifter.

– Norge er en aktiv bidragsyter i arbeidet med å hjelpe verden med å nå FNs bærekraftsmål, sier Håkon Haugli, administrerende direktør i Innovasjon Norge.

– Norske bedrifter leverer banebrytende teknologi for bærekraftig energiutvikling. Alle løsninger på The Explorer hjelper til å redusere klimautslipp eller annen negativ miljøpåvirkning.

Vi lanserer The Explorer offisielt i Kina under konferansen China International Fair for Trade in Services (CIFTIS) 6. September, ved hjelp av Explorer-partneren Arctic Circle Energy (ACE).

ACE er et privat selskap som fremmer innovasjon og bærekraft i Nord-Europa og Kina. ACE jobber for å øke integrasjonen av teknologi, talenter, kapital og muligheter i de to markedene.

Bedrifter ser til Kina

En av de norske bedriftene som viser sin løsning på den kinesiske versjonen av The Explorer er Ruden AS Geo Solutions. Rudens ekspertteam bruker nyskapende teknologi for å levere løsninger innenfor ren energi og dypt grunnvann.

– Vi er del av The Explorer fordi vi vil knytte kontakter med bedrifter og kunder i hele verden, sier Helene Ruden, CFO i Ruden.

– Det at The Explorer nå er tilgjengelig på kinesisk er flott for oss. Det kinesiske markedet er ekstremt interessant for norske selskaper som oss.

Publisert :
Sist oppdatert :