Hopp til hovedinnhold

Norges beste kreative gründerbedrift er kåret!

Anniken Fjelberg 657 Oslo/ansvarlig for Creative Business Cup Norge, Oleksandra Bieliei Pinhole, Margit Klingen Daams Innovasjon Norge/juryleder, Jeanett Sandmo Innovasjon NorgeFoto: Ingvil Skeie Ljones
Anniken Fjelberg 657 Oslo/ansvarlig for Creative Business Cup Norge, Oleksandra Bieliei Pinhole, Margit Klingen Daams Innovasjon Norge/juryleder, Jeanett Sandmo Innovasjon Norge
Pinhole ble kåret til Norges beste kreative bedrift under Creative Business Cup Norge. Bedriften, som har utviklet en hjertemonitor for barn, går videre til den internasjonale finalen i København til høsten.

- Dette er en stor anerkjennelse, sa gründeren Oleksandra Bieliei som vant Creative Business Cup Norge.

Selskapet har utviklet hjertemonitor til daglig bruk for barn og nyfødte. Teknikken er basert på en svært følsom optisk sensor og avanserte matematiske algoritmer som analyserer signaler fra sensorer.

Creative Business Cup Norge ble arrangert på 657 Oslo, og juryeringen fant sted gjennom hele dagen. Finalistene pitchet i to omganger, først i lukket rom for juryen, deretter for publikum. Publikum var med å stemme frem vinneren og det var fullstendig enighet mellom jury og publikum om hvem som skulle være vinneren.

Premien er å representere Norge på verdensmesterskapet for kreativ næring i København november 2016, med reise og rådgivning. Runner up ble Museai, som vil få muligheten til å delta på Creative Business Cups mange investor pitcher «Innovation Challenges».

Det er andre gang Creative Cup gjennomføres i Norge. Konkurransen er et samarbeid mellom 657 Oslo ved Anniken Fjelberg, Innovasjon Norge ved Margit Klingen Daams og Crossing Lines ved Rebekka de Leon. Creative Business Cup ble etablert som en nasjonal konkurranse av Center for Kultur og Opplevelse (CKO) i København i 2010, og som internasjonal konkurranse i 2012. I 2014 var det 48 land som deltok, og i år er antallet deltakere økt til nærmere 60 nasjoner og rundt 400 investorer.

Finalistene i år

 • Fimbulvetr
 • Pinhole
 • Northern Record Pressing
 • Museai
 • BookNanook

Juryens begrunnelse

«Juryen vurderer alle deltakerne fra ett sett med kriterier. I hovedsak er fokuset på kreativ kompetanse som avgjørende faktor for forretningens suksess, samt forretningsideens markedspotensial. Vinneren har presentert et produkt som løser en eksisterende problemstilling på en kreativ og original måte. Ved å utfordre hvordan man per i dag angriper problemet, gjennom samarbeid med kryssende fagekspertise, har bedriften skapt noe som kan bli et viktig verktøy for fremtiden. Når det gjelder markedspotensialet vurderer juryen det dithen at produktet, slik det er tenkt å fungere, har et bredt nedslagsfelt og at ideen er skalerbar og potensielt en god investering. Når det er sagt ser også juryen et rom for videre utvikling.»

”Over hele verden bidrar kreativ næring med vekst og arbeidsplasser, og til utvikling av nye innovative løsninger på de utfordringene som bedrifter og samfunn står overfor. Det er derfor på høy tid at Norge settes på det internasjonale kartet for kreativ næring. Med en så sterk vinnerbedrift har vi potensiale til å komme høyt opp i den internasjonale konkurransen”, sier Margit Klingen Daams, ansvarlig for kreativ næring i Innovasjon Norge.

”Vi er glade for Creative Business Cup som bidrar til å sette fokus på kreativ næring, som i år for første gang er definert som en del av 6 satsingsområder i innovasjonstalen til Innovasjon Norge, Forskningsrådet og SIVA” sier Anniken Fjelberg som leder 657 Oslo (Norges største inkubator for kreative næringer).

Juryen

 • Åsmund Sollihøgda, var fjorårets norske vinner med sitt konsept Podwalk
 • Linnéa Elisabeth Svensson, daglig leder i stiftelsen Greener Events Foundation
 • Alexander Winslöw Krystad Marthinsen, medgrunnlegger av motekollektivet F5
 • Ole Martin Kristiansen, driver designavdelingen i Bakken & Bæck
 • Joachim Levin, medgründer av 657 og daglig leder Superblaise
 • Margit Klingen Daams (juryleder), Innovasjon Norge

Kontaktperson
Margit Klingen Daams
Telefon: 90 93 77 63


Publisert :
Sist oppdatert :