Hopp til hovedinnhold

Norske EpiGuard fikk produksjonen i gang igjen – i Italia

Et menneske som ligger inn i en Epiguard på et sykehusFoto: EpiGuard
Det Fredrikstad-baserte selskapet EpiGuard står bak EpiShuttle, som er et transportsystem for pasienter med svært smittsomme sykdommer. Koronapandemien har gjort produktet etterspurt, men hindret produksjonen. Team Norway bidro til en løsning.

EpiShuttle er en tildekket båre der pasienten kan behandles underveis, uten fare for smitte ut eller inn. Madrassene og trekkene i båren kommer fra produsenten Eurojersey, som holder til like utenfor Milano, helt nord i Italia. Eurojersey ble tidlig omfattet av nedstengingen av italiensk næringsliv, og måtte stoppe produksjonen og kunne ikke levere til kunder.

Dette skapte et problem for EpiGuard, som på samme tid opplevde økt etterspørsel etter sitt produkt – som er svært egnet til transport av koronapasienter.

Derfor kontaktet EpiGuard den norske ambassaden i Roma. Ambassaden kontaktet Innovasjon Norges kontor i Milano. Sammen utgjør ambassaden og Innovasjon Norge Team Norway i Italia. De skrev til italienske myndigheter og ba dem tillate at Eurojersey satte i gang produksjonen igjen. Brevet gikk fra ambassaden den 9. april, og dagen etter, den 10. april, kom svaret fra italienske myndigheter: Eurojersey kunne gjennoppta produksjonen for å kunne levere til EpiGuard.

Gjennom godt samarbeid mellom bedriften, ambassaden og Innovasjon Norge, gjorde Team Norway en forskjell da det virkelig gjaldt.

- Som et lite selskap i en voldsom vekst, er det viktig å ha gode samarbeidspartnere å støtte seg på. Norway Health Tech og Innovasjon Norge er alltid på tilbudssiden og er veldig flinke til å tilby relevant støtte, sier Ellen Cathrine Andersen, CEO i EpiGuard.

- I denne situasjonen, hvor vi opplevde eksportrestriksjoner, og fabrikkstenging, er vi veldig glade for vi fikk massiv støtte og hjelp. Det var utrolig at de fikk til å opprette kontakt med fabrikken, samt få italienske myndigheter til å tillate åpning igjen av EuroJersey.

Innovasjon Norge jobber spesielt med helserelaterte bedrifter i forbindelse med koronapandemien.


Kontaktperson

Hans Eirik Melandsø

Publisert :
Sist oppdatert :