Hopp til hovedinnhold

Norske teknologiselskaper ettertraktet i London

På mindre en fem måneder er fire norske teknologiselskaper tatt opp på den prestisjefulle inkubatoren Level39 i London.  – Vi har jobbet ustoppelig for å posisjonere norske team til å komme gjennom nåløyet, sier Hilde Hukkelberg fra Innovasjon Norges Londonkontor.  

Det er en gjensidig interesse både i Norge og Storbritannia for å ta en ledende posisjon i utvikling av nye digitale tjenester. Bare så langt i år har fire norske selskaper fått plass på Europas ledende fintech-inkubator, Level39, som huser 280 selskaper innen fintech, cyber security, smart city og retail. En rekke norske aktører har den senere tiden besøkt Level39. I går var representanter fra konsernledelsen til det norske energi- og telekommunikasjonskonsernet Lyse på befaring, i tillegg til statssekretær Dilek Ayhan på vegne av Nærings-og fiskeridepartementet.

– Level39 gir lovende norske selskaper et unikt utgangspunkt for en større global satsning, både med tanke på nærhet til kunder og partnere, tilgang til nettverk og synlighet, sier Dilek Ayhan.

Europas ledende finanssenter

Det er Canary Wharf Group som står bak Level39. De startet utbyggingen av Canary Wharf i 1988, og siden den gang har området vokst til å bli et ledende finanssenter og arbeidssted for 120 000 mennesker. Canary Wharf er også en attraktiv hub for nye vekstindustrier drevet fram av digital teknologi. Level39 åpnet i 2013 og har samarbeidet med Innovasjon Norge siden starten. De nye norske selskapene på den høyt ansette inkubatoren er fintech-gründerne Corporater og Huddlestock fra Stavanger, fintech-selskapet Signicat fra Trondheim og eSmart Systems fra Halden som utvikler teknologi for smarte byer.

På riktig sted til riktig tid

– Selskaper fra hele verden konkurrerer om å bli medlemmer. Vi var på riktig sted til riktig tid tilbake i 2013. Først overbeviste vi Level39 om å la oss pilotere et egenutviklet akseleratorprogram for Norges mest lovende vekstselskaper, og siden den gang har vi jobbet ustoppelig for å posisjonere norske team til å komme gjennom nåløyet, sier Hilde Hukkelberg som leder Innovasjon Norges kontor i London.

Nytt urbant milliardmarked

Level39 bygger nå opp et spennende miljø innen smarte byer i samarbeid med teknologigiganten Intel, og en hel etasje i inkubatoren er viet teknologi innen byplanlegging, energi, kommunikasjon, infrastruktur, avfall og helse. Dette urbane markedet representerer en markedsmulighet på over 13.000 milliarder kroner de neste fem årene, ifølge analyseselskaper Frost & Sullivan. I fjor startet Innovasjon Norge et nytt FRAM smart cities-program som kjøres i Storbritannia og Spania, og gjennom dette programmet ble eSmart Systems introdusert til Level39. Selskapet, som har utviklet en skalerbar softwareplattform for fremtidens digitale energibransje er nå er i gang med ekspansjon mindre enn åtte måneder etter programstart.

Norske vekstselskaper på verdenskartet

– Vår ambisjon er å gjøre smart og bærekraftig norsk teknologi mer ettertraktet, og øke antallet norske selskaper som lykkes globalt. Vi har stor tro på at det er mulig å sette norske vekstselskaper på verdenskartet og er inne i et veldig spennende digitalt og grønt skifte hvor London kan spille en nøkkelrolle, sier Hilde Hukkelberg.

Publisert :
Sist oppdatert :