Hopp til hovedinnhold

Ny gründerdirektør i Innovasjon Norge

Pål T. NæssFoto: Kicki Nilsson
- Jeg har fått Norges mest spennende jobb, sier ny gründerdirektør i Innovasjon Norge, Pål T. Næss.
Pål Thorvik Næss (43) er ny direktør for gründere og oppstartsbedrifter i Innovasjon Norge. - Jeg har fått Norges mest spennende jobb. Norge skal gjennom en omstilling og gründerne spiller en viktig rolle for å skape nye forretningsmuligheter og arbeidsplasser, sier Næss.

I regjeringens gründerplan slås det fast at fremtidens arbeidsplasser blir skapt av mennesker som tør å ta en sjanse og som satser på egne evner og ideer. Som viktigste offentlige virkemiddel for å bidra til dette spiller Innovasjon Norge og deres divisjon for gründere og oppstartsbedrifter en sentral rolle. Pål Thorvik Næss vil få ansvar for å lede og videreutvikle Innovasjon Norges internasjonale strategi og innsats for gründere og oppstartsbedrifter.

- Gründerskap er på dagsorden som aldri tidligere. Regjeringens gründerplan med økt satsning på oppstartsbedrifter viser hvor viktig dette området er for Norge. Å få lede dette området i Innovasjon Norge må være Norges mest spennende jobb, og trolig en av de viktigste, sier han.

Henter hjem Canada-sjefen

Den nye gründersjefen har jobbet i Innovasjon Norge siden 2013, det siste året som leder for Innovasjon Norges kontor i Canada. Før dette jobbet Næss som rådgiver for tidligfasegründere i Oslo og har et godt nettverk innenfor miljøet. Han går nå også inn i Anita Krohn Traaseths toppledergruppe.

- Pål er rett person på rett plass. Vi er svært fornøyde med å kunne rekruttere en så viktig stilling fra egne rekker. Han høster stor tillit og troverdighet med sin bakgrunn både internt og eksternt. Vi gleder oss til å se hva han og teamet vil bidra med for å støtte det norske start-up miljøet både i Norge og ikke minst internasjonalt fremover, sier administrerende direktør Anita Krohn Traaseth.

Erfaring fra norsk grundersuksess

Pål Thorvik Næss er medgründer av Gelato hvor han jobbet fram til 2013. Med en omsetning i 2015 på nærmere 280 millioner er Gelato en av Norges største gründersuksesser.

- At jeg selv har hatt skoene på mener jeg er viktig i forhold til utøvelsen av denne oppgaven. Min erfaring fra å bygge opp et selskap, sammen med erfaringen fra Innovasjon Norge i både inn- og utland, gjør at jeg har flere tanker om hvordan vi raskere kan skalere selskapene våre både hjemme og ute. Jeg gleder meg til å starte diskusjoner og, sammen med mine dyktige kollegaer, levere på dette oppdraget, sier Næss.

Publisert :
Sist oppdatert :