Hopp til hovedinnhold

Nye 300 millioner kroner til omstilling av event- og reiselivsnæringene

Skiturist skal kjøre ned snødekt fjell i Senja© Kristin Folsland Olsen/Visitnorway.com
Senja.
Event- og reiselivsnæringene er hardt rammet av koronapandemien som har medført reiserestriksjoner og strenge smitteverntiltak med tilhørende bortfall av kunder og inntekter, som igjen har ført til en ekstraordinær likviditetsmessig situasjon for reiselivsbedriftene. De samme utfordringene gjelder også for messe- og konferansearrangørene.

Regjeringen har stilt til disposisjon nye 300 millioner kroner til event- og reiselivsnæringene til å gjennomføre prosjekter som skal bidra til nødvendig omstilling og en mer hensiktsmessig tilpasning av den samlede kapasiteten i næringene, samt bygge opp under målet om størst mulig verdiskaping innenfor bærekraftige rammer. Dette kan også innebære omstilling bort fra event- og reiselivsnæringene til andre næringer der ressursene utnyttes bedre.

Det er ikke krav til innovasjonshøyde i prosjektet.

Nytt i denne utlysningen er at eventnæringen med bedrifter fra kongress-, messe- og utstillingsvirksomhet, samt impresariovirksomhet også kan søke.

Videre er det åpnet opp for at nyetablerte foretak i kommersialiseringsfasen som ikke hadde omsetning i 2019 kan bruke januar og februar 2020 som sammenligningsgrunnlag ved beregning av omsetningsfall.

Søknadsfristen er 8. januar 2021.

Publisert :
Sist oppdatert :