Hopp til hovedinnhold

Østfold: Gammel oppskrift blir ny suksess

To ansatte fra Bestemor Lillys kjøkken© Tjodunn Dyrnes
Bestemor Lillys Kjøkken driver cateringvirksomhet etter en gammel oppskrift med egenproduserte råvarer som hovedingrediens. Resultatet er en vellykket lokalbedrift som i dag mottar Bedriftsutviklingsprisen i Østfold.

Bestemor Lillys Kjøkken har, som navnet tilsier, videreført bestemor Lilly Kiseruds arbeid og virke på Eng gård i Våler i Østfold. Her var Lilly bondekone og viden kjent for sin gode hjemmelagde mat.

I dag drives Eng gård av Lillys barnebarn, Therese Kiserud. Med svin og korn som næringsvei, sørger hun og samboer Erik Espenes for at tradisjon og kvalitet holdes ved hevd på familiegården. I 2014 ble driften utvidet med storkjøkken, og lillebror Ole Robert Fimbul-Kiserud ble med på laget som kokk og daglig leder.

- Vi ønsket å utnytte gårdens totale ressurser og skape arbeidsplasser for hele familien og andre i nærmiljøet. Vi har satset stort på å utvikle vår merkevare og utvikle nye produkter basert på gårdens ressurser. Kvalitet og profesjonalitet står sentralt i hele vår virksomhet sier Therese Kiserud.

En gammel oppskrift blir ny suksess

Med Bestemor Lillys tidløse oppskrifter som utgangspunkt, og en tradisjonsrik norsk forankring, tilbyr søskenparet i dag populær catering og selskapsmat. I tillegg til catering utvikler og selger søskenparet også spesialprodukter av svinekjøtt, samt egenprodusert svinekjøtt ferdig pakket til privathusholdning.

- Årets vinner har klart å kombinere et tradisjonelt råstoff fra landbruket, med innovativ videreforedling og markedsorientert produktutvikling. Bedriften er en flott ambassadør for et innovativt og bærekraftig landbruk. De har oppnådd gode resultater og et svært godt omdømme med sine kvalitetsprodukter, sier Per Annar Lilleng, direktør for Innovasjon Norge Oslo, Akershus og Østfold.

Service og vennlighet som viktig ingrediens

Både svineproduksjon og cateringvirksomheten drives i egne lokaler. Produktene er basert på lokale råvarer fra egen produksjon av svin i tillegg til andre utvalgte lokale produsenter. Service og vennlighet står sentralt i familiebedriften og personlig tilstedeværelse av eierne helt fra logistikk og levering til servering er en viktig ingrediens i bedriftens suksessoppskrift. Bedriften har et godt fotfeste i lokalmiljøet og er nå inne i sitt fjerde år med økning i både volum og inntekter. Foreløpig drives Bestemor Lillys Kjøkken lokalt, men har mål om å ekspandere regionalt.

- Årets vinner har gått nye veier for å kapre markedsandeler. De har realisert sin visjon basert på gårdens ressurser og familiens historie samtidig som de tenker nytt for å nå sine mål. Vinneren har bygd opp et bærekraftig konsept med et stort potensial, avslutter Lilleng.

Juryen har bestått av:

  • Per Annar Lilleng, Direktør Innovasjon Norge Oslo, Akershus og Østfold, juryens leder
  • Camilla Winterseth, Fylkesmannens Landbruksavdeling,
  • Svend Arild Uvaag, Østfold Bondelag,
  • Leif Larsen, Østfold Bonde- og Småbrukarlag
  • Torstein Maugesten, Østfold Fylkeskommune

Kontaktperson hos vinneren:

Therese Kiserud
Mobil: 952 36 308
Epost: therese@enggard.no

Kontaktperson i Innovasjon Norge:

Anders Melleby Fremmerlid
Mobil: 920 37 487
Epost: anders.fremmerlid@innovasjonnorge.no

Publisert :
Sist oppdatert :