Hopp til hovedinnhold

Ottestad Gård vinner landbrukspris i Troms og Finnmark

Bode Jan Erik Ottestad på jorde med kyrene sineFoto: Kvæfjord Matkultur
Jan Erik Ottestad med sine kyr.
Regional vinner av Bedriftsutviklingsprisen i landbruket for Troms og Finnmark er Ottestad gard.

Ottestad gård får den den regionale prisen for Troms og Finnmark. Gården har gjennom flere generasjoner drevet kjøttproduksjon med ammeku og gris. Gården får prisen fordi de med nøktern investering, og med utgangspunkt i eksisterende drift, har økt verdiskapingen på gården.

Videreforedling

Vinner av Bedriftsutviklingsprisen i landbruket i Troms og Finnmark, Jan Erik Ottestad sammen med Robert Karlsen og Terese Nyborg fra Innovasjon Norge.Foto: Olga Goldfein
Vinner av Bedriftsutviklingsprisen i landbruket i Troms og Finnmark, Jan Erik Ottestad. Her står han sammen med Robert Karlsen og Terese Nyborg fra Innovasjon Norge.

Ottestad gård tar tilbake slakt fra Nortura og videreforedler i eget gårdskjøkken for salg i gårdsbutikk og på markeder. Med investeringene har de nå utviklet en familiebedrift med høy omsetning og har skapt 5 heltids arbeidsplasser. Produksjonen omfatter 80 purker i smågrisproduksjon og fôring av slaktegris vesentlig som utegris. I tillegg har gården selvrekrutterende storfekjøttproduksjon med 40 ammekyr og en satsing på direktesalg av kalvekjøtt.

Gården deltar i matnettverket Kvæfjord matkultur og har nettbasert salg. De har nettopp investert i en salgsbil for å bedre nå ut til markedet.

«Ottestad gård har tatt utgangspunkt i kjernevirksomheten og sett på hvordan bedriften kan få et verdiløft med de rette investeringene. De videreutvikler gårdens produkter i egne lokaler, selger varer i egen gårdsbutikk og har etablert seg med nettmarked. I tillegg har de modernisert drifta og finner nye markeder. De er en stor inspirasjon for det fremtidige landbruket i regionen» sier regiondirektør Linda Randal i Innovasjon Norge Arktis.

Publisert :
Sist oppdatert :