Hopp til hovedinnhold

Rekrutterer og vokser i krisetid

Mann med to små hunderFoto: Dyrekassen.no
Gründer Roger Holthe Olsen tror markedet for hjemlevering kommer til å vokse i Norge. 
En enorm økning i omsetning gjør at Bergens-selskapet Dyrekassen.no nå må oppbemanne. Krisen har gjort at stadig flere ønsker hjemlevering av dyremat og annet nødvendig utstyr til de 850 000 kattene og 550 000 hundene som befinner seg over hele landet.

Dyrekassen.no er Norges største dyrebutikk og markedsleder på nett. Selskapet har spesialisert seg på hjemlevering helt siden 2015 og opplever nå en sterk interesse for å få produkter til våre firbente venner levert helt hjem på døren.

Sammen med logistikkpartneren Easy2you har Dyrekassen.no utviklet en leveringsløsning der mennesker ikke trenger å ha nærkontakt i disse smittetider, såkalt kontaktløs levering. Dette har blitt en suksessoppskrift under pandemien. Omsetningsveksten har enkelte dager ligget helt opp mot 350 prosent mot normalen.

-Vi har opplevd en enorm interesse fra nye og eksisterende kunder. All signering av pakker gjøres digitalt og krever ingen kontakt i leveringsøyeblikket, det er interessant for mange, nå når flere vegrer seg for fysisk kontakt med andre, forklarer medgründer og daglig leder Roger Holthe Olsen.

Har gode støttespillere

Olsen må nå styrke organisasjonen for å følge opp veksten i selskapet.

-Den økte omsetningen gjør at vi må ansette i en tid hvor andre sier opp folk. Det er veldig gledelig å kunne bidra til å holde hjulene i gang i en svært krevende tid, sier gründeren.

Selskapet ble etablert i 2013 og har fra Innovasjon Norge både fått støtte til oppstart og videre kommersialisering.

- Innovasjon Norge har vært en viktig bidragsyter til finansiering både i tidlig fase og etter hvert som vi har vokst. Det å ha et så velfungerende virkemiddelapparat er kritisk for mange innovative selskaper som trenger all den hjelp de kan få i en tidlig fase. Det er derfor spesielt gledelig å se at regjeringen i tiltakspakkene gir Innovasjon Norge betydelig økte rammer til å hjelpe oppstartsselskapene i denne kritiske fasen, sier Roger Holthe Olsen.

Ikke minst har sparring og rådgivning vært utløsende for selskapets utvikling.

- Vi hadde aldri klart oss så godt uten så mange gode støttespillere i virkemiddelapparatet, sier Olsen

Videre vekst

Gründeren har tro på at markedet innen hjemlevering av varer i Norge vil vokse. Nå er Dyrekassen.no i dialog med Innovasjon Norge om støtte fra det nye innovasjonstilskuddet til et nytt vekstprosjekt for selskapet.

-Vi må stadig jobbe med utvikling av selskapet og tjenestene vi tilbyr. Dyrekassen.no har hele tiden ligget i front innen hjemlevering av varer i Norge. Nå har vi et spennende prosjekt på gang som vil ta dette enda et steg videre, forteller Olsen.

Selskapet har et mål om kunne bidra til innovasjon som flest mulig aktører i markedet kan benytte seg av i fremtiden.

-Da sikrer vi bedre konkurransekraft ikke bare for Dyrekassen.no, men vi kan bidra positivt i verdiskapingen for all varehandel i Norge, sier Olsen.

Publisert :
Sist oppdatert :