Tidlegare vinnarar av Bedriftsutviklingsprisen i landbruket
2022 Den Sorte Havre, Viken. Dyrking og produksjon av produkter med svarthavre.
2021 Øyna Kulturlandskapshotell, Inderøya. Bærekraftig hotell bygget inn i bakken.
2020 Jentene på Tunet, Selbu. Produksjon av håndlagde sjokoladeprodukter.
2019 Grønn Gjødsel AS, Rakkestad. Produksjon av organisk hønsegjødsel.
2018 ASK gård, Buskerud. Økologiske spekeprodukter.
2017 Bjertnæs og Hoel, Nøtterøy. Frilandsgartneriet.
2016 Johan Fredrik Bråstad Kristiansen, Aust-Agder. Produksjon av blomster.
2015 Tor Oxhovd Svalesen, Oppland. Produksjon av bioenergi.
2014 Rørosmat, Sør-Trøndelag. Merkevarebygging og salsselskap lokalmat.
2013 Moer gård og Norwegian Antibodies AS, Akershus. Produksjon av egg og antistoff frå egg.
2012 Hillestad Gård, Aust Agder. Feriesenter, smykkeproduksjon og galleri.
2011 Haaheim Gaard, Hordaland. Gardsrestaurant med høg kvalitet på mat og servering, kulturarrangement m.v.
2010 Bakeriet i Lom, Oppland. Handverksbakeri basert på lokale råvarer.
2009 Edel Design AS, Hedmark. Design og produksjon (på gardsbruket i Ringsaker) av norsk klesmerke i reine naturmaterialar.
2008 Ingrid Lekve og Jon Karlsen, Hedmark. Allsidig med sauehald, foredling og omsetning av lam, Inn på tunet ”Levande læring”, Grønn trapp m.v.
2007 Lofotlam, Nordland. Merkevareprodukta Lofotlam.
2006 Norsk Matraps, Østfold. Matrapsolja Odelia.
2005 Den Gyldne Omvei, Nord-Trøndelag. Felles marknadsføring og profilering av "omvegen" som merkevare på ein heilskapleg måte med omsyn til natur, kultur og kvalitet.
2004 Line Bergsund og Trond Andersen, Buskerud. Trening av travhest. Årets travtrenar 2004.
2003 Pruglhei gård, Nordland. Slakteri, matforedling, servering, gardsbutikk.
2002 Steindal Gård, Rogaland. Grøn omsorg, bl.a. bu- og arbeistrening for psykiatriske pasientar.
2001 Gangstad Gårdsysteri, Nord-Trøndelag. Produksjon av camembert, muggost, salatost og konfektost.
2000 Solem Sag ANS, Møre og Romsdal. Utnytting av nordmørsfurua til spesialprodukt. Lafteplank, spesialdimensjonar, villmarkspanel, dekksplank og møbelemne av gråor.
1999 Fausko gard og skysstasjon, Buskerud. Gard med økologisk drift og nyrestaurert skysstasjon. Kurs- og konferansemarknaden med opplevingar og matkultur.
1998 Aron Mat, Troms. Foredling av kjøtt. Seinare deltakar i eksportframstøyt av fenalår til Italia.
1997 Ivar Løne, Hordaland. Foredling av smalahove og serveringsverksemd der kulturoppleving, smalahove og vossaøl er berande element.