Hopp til hovedinnhold

Vi støtter helsenæringen i kampen mot koronaviruset

Forsker som holder petrieskål med rosa innholdFoto: Drew Hays, Unsplash
Sykehusene og kommunene har store behov for utstyr i den ekstraordinære situasjonen koronaviruset har ført til. Innovasjon Norge samarbeider med Sykehusinnkjøp, Norway Health Tech og flere om ekstra tiltak for å koble norske bedrifter som kan utvikle eller levere løsningene med dem som har behovene, og for å bidra til å finansiere det.

I første omgang er det størst behov for utstyr som kan bidra til smittevern, særlig personlig smittevernutstyr for helsepersonell. Sykehusinnkjøp HF er hovedansvarlig for innkjøpene, og samarbeider blant andre med SIVA og Innovasjon Norge om å få anskaffelsene og utviklingen til å gå så fort som mulig.

Innovasjon Norge har satt sammen et eget team som jobber med dette. Vi kan bistå bedrifter som leverer utstyr og tjenester som svarer på akutte behov i helsetjenesten.

Vi støtter selskap som produserer og utvikler løsninger i Norge.

Sykehusinnkjøp HF er i diskusjon med flere leverandører. Innovasjon Norge forventer også stor pågang, og vil derfor prioritere dem som allerede er i dialog med Sykehusinnkjøp. Vi har stort handlingsrom innenfor de ordningene vi har og fleksible rammer.

Konkrete behov

I første omgang ønsker Sykehusinnkjøp å kunne kjøpe inn fra allerede eksisterende produksjon, men de er også interessert i å komme i kontakt med selskap som kan utvikle nye løsninger eller starte ny produksjon. Kravene til kvalitet er i utgangspunktet de samme som under normale innkjøp. De typene utstyr det er spesielt behov for nå er:

  • Åndedrettsvern: Ettårig produksjonsavtale for leverandører som kan bidra til at det produseres 2,5 millioner stk. åndedrettsvern. Fristen for å melde sin interesse er 22. april kl 12.00. Se www.norskproduksjon.no for mer informasjon og for å melde din bedrift som mulig leverandør.
  • Fuktbestandig smittefrakk med lange ermer og mansjetter, klasse FFP3.
  • Nitril- eller latekshansker
  • Øyebeskyttelser
  • Kirurgiske munnbind

Innovasjon Norges kontaktpersoner:

Catherine Capdeville, e-post: catherine.capdeville@innovasjonnorge.no tlf: 472 72 114

Hans Fredrik Emdal, e-post: Hans.Fredrik.Emdal@innovasjonnorge.no tlf: 958 58 661


Henvendelser direkte til Sykehusinnkjøp HF kan du sende til suppliercovid19@sykehusinnkjop.no

Publisert :
Sist oppdatert :