Hopp til hovedinnhold

Vinnere av konkurranse for unge gründere vil skape innovative løsninger for helse og juss

Sammensatt bilde som viser vinnerene av Innovasjon Norges gründerkonkurranse blir annonsert live fra det digitale studioet ved hovedkontoret.
Vinnerene av Innovasjon Norges gründerkonkurranse blir annonsert live fra det digitale studioet ved hovedkontoret. De har vunnet seieren blant 81 konkurrenter på arrangementet. 
Den ene av vinnerne fra Emax, Innovasjon Norges møteplass for unge gründere, sier at han gjennom Emax kan få gründerdrømmen til å gå i oppfyllelse.  

Innovasjon Norge står bak Emax, der unge mellom 18 og 25 som ønsker å satse på entreprenørskap møtes for å bygge nettverk og lære hva som trengs for å starte egen bedrift. Dette er niende gang Emax går av stabelen.

Kristian og Ingvild, vinnere av Innovasjon Norges konkurranse og lærings-arena som skal hjelpe unge gründere å starte egne bedrifter.© Privat
Kristian og Ingvild har gått gjennom intense dager med gruppe-arbeid, individuelle case, og pitchekonkurranse. De er nå vinnere av Innovasjon Norges konkurranse og lærings-arena som skal hjelpe unge gründere å starte egne bedrifter. 


Vinnerne av årets Emax Challenge, konkurransen som er en del av arrangementet, er den 22 år gamle skipselektrikeren Kristian Pedersen fra Mandal, og jusstudenten Ingvild Helene Fredriksen, som er 24 år og kommer fra Tønsberg. De har utmerket seg gjennom gode team-egenskaper, kreative og strategiske tankesett og ferdigheter i markedsanalyse, konseptutvikling og presentasjon.

Vinnerne får en reise til Nordic Innovation House og Innovasjon Norges kontor i San Fransisco, sammen med to vinnere fra Emax i Sverige.

Kristian Pedersen ønsker å finne løsninger som gjør det lettere for flere å begynne å trene samtidig som de forebygger skade. Ingvild Helene Fredriksen ønsker å finne løsninger innenfor juss-teknologi.

- Helt siden jeg var liten har jeg sett opp til de på toppen av næringslivet. Jeg driver eget firma innenfor nett-handel nå. Emax har gitt meg nettverk og kompetansen jeg trenger for å kunne bygge noe større som har verdi for flere, sier Kristian Pedersen. 

Begge ser fram til å vokse og utvikle seg som entreprenører og hente inspirasjon til å starte egen virksomhet gjennom besøket til San Francisco.

Unge gründere er framtiden

Administrerende direktør Håkon Haugli live fra Emax studio ved Innovasjon Norges hovedkontor.© Cristian Lunde
To av tre nye arbeidsplasser skapes i nye bedrifter. Verden trenger unge gründere, sier administrerende direktør Håkon Haugli live fra Emax studio ved Innovasjon Norges hovedkontor.


Håkon Haugli, administrerende direktør i Innovasjon Norge understreker at det er viktig for Innovasjon Norge å bidra til at unge entreprenører, slik som deltakerne i Emax, får verktøyene de trenger for å kunne bruke sin kunnskap og energi til å skape noe nytt.

- Norge og verden trenger flere unge, gode gründere som Kristian og Ingvild. De vil skape fremtidens arbeidsplasser, verdiskaping og eksportinntekter – som igjen er grunnlaget for norsk velferd. Også for å løse store samfunnsutfordringer, innen helse, klima, energi og bærekraftig matforsyning, trenger vi entreprenører, sier han.

- Samtidig som vi jobber for å holde hjulene i gang i det eksisterende næringslivet, vil vi jobbe langsiktig for nye, grønne arbeidsplasser. Krisen vi fortsatt er inne i viser at vi trenger unge gründere og entreprenører som disse to vinnerne, sier næringsminister Iselin Nybø.

Forskning fra BI viser at to av tre nye arbeidsplasser skapes i nye bedrifter. Derfor trenger landet vårt mange gründere som skaper nye virksomheter. Målet er at noen av disse igjen skal vokse, lykkes internasjonalt og bidra til å gi Norge eksportinntekter.

56 prosent av Emax-deltakerne har vært med på å starte bedrifter etter at de deltok på Emax i følge en spørreundersøkelse blant Emax-deltakere i perioden 2010-2019 utført av Innovasjon Norge. Mange av dem blir kunder av Innovasjon Norge etter å ha etablert en bedrift, eller jobber med å løse utfordringer i etablerte selskaper, som intraprenører.

I år samarbeider Innovasjon Norge med Ungt Entreprenørskap om Emax. Et felles mål for begge er å jobbe langsiktig for økt entreprenørskap. For å få til det må de støttes av samordnede virkemidler helt fra utdanningen til de etablerer sin egen bedrift.

Publisert :
Sist oppdatert :