Jump to content
 • NO
 • China

  The Chinese Dragon continues to grow. The need for technological solutions are already enormous and will only get bigger. With one foot in China, you have one foot in Asia and one in the world, and previously unimagined possibilities in the world's second largest economy.

  GettyImages
  • RA
   Rolf Petter Almklov
   Avdelingsleder
   Rolf leder Innovasjon Norges kontorer i Kina. Han kan hjelpe deg med strategisk rådgivning knyttet til internasjonalisering og etablering av din bedrift i det kinesiske markedet. Rolf har over 25 års erfaring med å bistå norske bedrifter i utlandet, og har tidligere ledet Innovasjon Norges kontorer i Japan, Italia og Tyrkia. Han har også vært regiondirektør med ansvar for Russland, Tyrkia, Baltikum og Sentral-Europa. Rolf har studert komparativ politikk og russisk språk og litteratur ved Universitetet i Bergen, samt nordiske språk ved Høgskolen i Volda. Han snakker engelsk og italiensk.
  • AW
   Alex Jian Wu
   Seniorrådgiver
   Alex er seniorrådgiver i Innovasjon Norge siden 2011. Han er godt kjent med den kinesiske helsesektoren og kan bistå med markedsinnsikt og strategisk rådgivning. Alex jobber med prosjekter knyttet til vintersport og er vår ekspert på e-handel. Han er også ansvarlig for Invest in Norway i Kina, og har lang erfaring fra internasjonalt næringsliv og finans, og med e-handel, helseteknologi og legemiddelsektoren. Han snakker kinesisk og engelsk.
  • JZ
   Ji Wu Zhang
   Seniorrådgiver
   Jiwu har vært i Innovasjon Norge siden 2001, og i Beijing leder han kontorets arbeid med bioøkonomi. Med inngående kjennskap til sjømat- og landbruksnæringen i Norge og Kina, svarer han gjerne på spørsmål knyttet til fiskeri, sjømat, oppdrett, marin bioteknologi, landbruk, mat og drikke. Jiwu snakker kinesisk og engelsk.
  • JL
   Jiansheng Lu
   Konsulent
  • LQ
   Lei Qu
   Seniorrådgiver
   Lei er seniorrådgiver for energi og miljø hos oss siden 2014. Hun er leder for Norwegian Energy and Environment Consortium (NEEC) og står i spissen for kontorets arbeid på fornybar energi. Spørsmål om havvind, vann- og avfallsbehandling eller energi og miljø generelt kan rettes til henne. Hun har over elleve års internasjonal profesjonell erfaring fra energi- og miljøsektoren og bred ekspertise på offentlig sektor, prosjektledelse, markedsanalyse og forretningsutvikling i det kinesiske markedet. Lei snakker flytende kinesisk, engelsk og italiensk.
  • LJ
   Liyun Jessie Ji
   Seniorrådgiver
   Jessie er seniorrådgiver i Innovasjon Norge siden 2017. Med base i Shanghai jobber Jessie mye med kreative næringer, sport og fritid og bygg- og anleggssektoren. Hun har mer enn 15 års profesjonell erfaring med å bistå nordiske bedrifter som vil etablere og utvikle seg i Kina. Med inngående kjennskap til både offentlige og private aktører i det kinesiske markedet, kan hun hjelpe deg med markedsrådgivning, partnersøk og forhandlinger. Jessie snakker kinesisk og engelsk.
  • ML
   Michelle Liu
   Rådgiver
   Michelle har vært hos oss siden 2010. Hun jobber hovedsakelig med regnskap, HR og administrasjon, og er vår trofaste hjelper på arrangementer. Hun har mer enn 14 års erfaring som regnskapsfører fra multinasjonale selskaper. Michelle har en BA i finans og regnskap og snakker kinesisk og engelsk.
  • MT
   Mingzhu Tan
   Rådgiver
  • PG
   Peng Gao
   Seniorrådgiver
   Peng Gao har jobbet for Innovasjon Norge siden 2009, og i Kina leder han arbeidet med smarte samfunn. Han svarer også gjerne på spørsmål knyttet til informasjons- og kommunikasjonsteknologi, karbonfangst og -lagring samt tungindustri. Han har lang erfaring fra norsk og kinesisk næringsliv, et stort nettverk og inngående kjennskap til det kinesiske markedet. Han har en Ph.d. og er flytende i kinesisk og engelsk.
  • Qin Shi
   Qin Shi
   Seniorrådgiver
   Qin har vært hos oss siden 2007. Med base i Shanghai jobber hun med sektorer som ren energi, smarte byer og bioøkonomi, og hun leder Innovasjon Norges samarbeidsprosjekt på miljøteknologi i provinsen Jiangsu. Qin har lang erfaring med å bistå norske selskaper i Kina, og kan hjelpe med strategisk rådgivning, markedsadgang og etablering. Qin har en MBA og er flytende i kinesisk, shanghainesisk, engelsk og tysk.
  • Song Lin
   Song Lin
   Seniorrådgiver
   Lin Song har vært hos oss siden 1996 og er vår mest erfarne medarbeider. Han leder kontorets arbeid med maritim sektor, men er også den som tar spesialoppdrag innen ulike sektorer. Lin Song sitter på inngående kjennskap til handels- og investeringsforhold i ulike næringer, og kan bistå med rådgivning knyttet til etablerings- og operasjonsstrategi i Kina. Han er utdannet elektronikkingeniør og har en Master of Management fra BI i Oslo og Fudan i Shanghai. Han snakker kinesisk og engelsk.
  • ZH
   Zhuoguang Joanna Hu
   Seniorrådgiver
   Joanna er seniorrådgiver i Innovasjon Norge siden 1999. Hun jobber hovedsakelig med shipping, offshore og maritim næring, i tillegg til å administrere kontoret i Shanghai. Som tidligere ansatt i DNV har Joanna inngående kjennskap til Kinas maritime næringer. Hun kan bistå med strategisk rådgivning og har et stort nettverk som hjelper deg med posisjonering i markedet. Joanna er også en erfaren organisator av konferanser og PR-arrangementer for norsk sjømat og maritim næring i Kina. Hun snakker kinesisk og engelsk.

  China The Chinese Dragon continues to grow. The need for technological solutions are already enormous and will only get bigger. With one foot in China, you have one foot in Asia and one in the world, and previously unimagined possibilities in the world's second largest economy.