Hopp til hovedinnhold

Akvakultur i Chile

Laksemærer utenfor ChileFoto: Lakseklekkeri i Los Lagos, Chile (iStock)
Akvakultur er et av de viktigste økonomiske markedene i Chile. Og blant de mangfoldige fiskeoppdrettsaktivitetene i landet, er oppdrett av den atlantiske laksen den aller største.

I dag er akvakulturindustrien i Chile den tredje største i verden, og utgjør 12 % av den globale produksjonen. Landet er verdens andre største produsent av laks med rundt 1 million tonn hvert år. Det er et modent marked som bruker mye av den samme teknologien som Norge.

Chilenske myndigheter og industri har erkjent risikoen forbundet med tettheten av laksefiske, og nye forskrifter er innført for å iverksette strengere regler. Myndighetene vil regulere volumet av fiskeoppdrett basert på kontinuerlig analyse av biologiske faktorer for å kunne sikre fortsatt bærekraftig utvikling.

Ettersom det nåværende fokuset til den chilenske akvakulturindustrien er å vokse på en bærekraftig måte, er det muligheter for norske leverandører av teknologi og utstyr. Det er behov for løsninger som fokuserer på å fremme effektiv bærekraftig produksjon. Mulighetene inkluderer blant annet teknologi innen resirkulering og vannbehandling, fiskefôr, fiskehelse og genetikk.

Innovasjon Norges kontor i Rio de Janeiro har lansert en studie om markedsmuligheter i Chile 2019. Dersom du er interessert, ikke nøl med å ta kontakt.


Pilar Santos Neves
Rådgiver
E-POST: pilar.santos.neves@innovationnorway.no

Publisert :
Sist oppdatert :