Hopp til hovedinnhold

Cybersikkerhet i India

Et tastatur hvor shift-knappen har indisk flaggFoto: Thinkstock
India er ett av de mest cyberangrepsutsatte landene i verden. Denne uheldige situasjonen gjør at cybersikkerhetsmarkedet vokser, med forretningsmuligheter for produkt- og serviceselskaper.

Parallelt med de siste årenes teknologiutvikling, har cyberangrep økt med stormskritt. Ved angrepene på Sony Pictures, Target Corporation eller eBay, var både selskapene og kundene på forbrukersiden. Mens kundene tapte personlig informasjon til det store nettet, ble selskapenes omdømme satt i et dårlig lys.

Cyberkriminalitet i India

Dette miljøet er ikke annerledes i indisk kontekst. Du kan med rette hevde at cyberkriminalitet i India har et mye større omfang enn det globale gjennomsnittet. En undersøkelse som ble utført av University of Maryland påpeker at India sammen med Kina, Russland, Saudi-Arabia og Sør-Korea er blant de mest utsatte landene når det gjelder cyberangrep.

Dette kan enkelt stadfestes gjennom det faktum at flere indiske selskaper og enheter i den indiske regjeringen var under konstant trussel fra cyberkriminelle med økonomiske motiver. Nettstedet til Indira Gandhi International Airport i New Delhi ble hacket, og det førte til at innsjekkingsskranker var satt ut av drift i flere timer. I tillegg til dette ble også nettstedene til ONGC Corporation, BSNL og TRAI angrepet for noen år siden.

Et voksende marked

Cybersikkerhetsmarkedet i India er for tiden verdsatt til 717,18 millioner USD, men er forventet å stige til en verdi på 1333,65 millioner USD innen 2020. Managed Security Services (MSS) forventer en sammensatt årlig vekstrate (CAGR) på 18 % + frem til 2020, mens nettverkssikkerhet og sluttpunktsikkerhet vil ligge på rundt 11 % CAGR. Dette gir store vekstmuligheter for service- og sikkerhetsselskaper, og aktuelle selskaper kan lettere justere samlede inntektskilder.

Det samlede indiske cybersikkerhetsområdet domineres av utenlandske aktører, de indiske selskapene samarbeider som systemintegratorer (SI-er), tjenesteytere innen Managed Security eller som distributører.

Fra et etterspørselperspektiv ser vi økt bevissthet og kunnskap, spesielt blant sikkerhetsansvarlige innen IT. I henhold til Ernst & Youngs rapport Global Information Security Survey 2018-2019, planlegger 70 % av indiske organisasjoner å øke sine cybersikkerhetsbudsjetter. Sikkerhetsanalyser og identitets- og tilgangsstyring (IAM) er for tiden de mest populære skybaserte redskapene. Kunder forstår at kontinuerlig overvåkning og trusselvurdering er av stor betydning, og presser derfor på for MSS.

Tiltak og insentiver fra staten

Cybersikkerhetsfellesskapet i India er fortsatt svært optimistisk og forventer videre vekst. Nyetablerte foretak sammen med andre gründervirksomheter har begynt å markere seg innen sikkerhetsmarkedet, oppmuntret av regjeringens Startup India-initiativ. Regjeringen har gjennom konstruktive reformer gjort det enklere å starte forretningsvirksomhet i India. Samlet sett vil dette kunne gi India en etablert posisjon som cybersikkerhetsdestinasjon.

For detaljert rapport og spørsmål, ta kontakt med våre rådgivere i India.

Publisert :
Sist oppdatert :