Hopp til hovedinnhold

Kinas vintereventyr

Iskatedral i KinaFoto: Erica Li
Isfigurer som illustrerer bygninger laget i Kina.
Kina er vertskap for de Olympiske vinterleker i 2022. I kjølevannet av dette vokser det fram et stort marked for utbygging av nye vintersportssteder og innendørsanlegg. Norske bedrifter har en unik mulighet til å delta i dette vintereventyret.

Kinas vintersportsindustri vokser raskt. Innen 2025 forventes industrien å omsette for svimlende 1300 milliarder kroner. Med økt fokus på innenlandsturisme og en stor middelklasse klar for opplevelser, ligger forholdene godt til rette for videre ekspansjon.

Det skjer i de neste årene

I løpet av de neste 2-5 årene forventes en storstilt utbygging av skidestinasjoner og innendørsanlegg. I følge nasjonale planer skal det over den neste fireårsperioden bygges ut nærmere 200 nye skidestinasjoner med skianlegg og andre aktiviteter. Innovasjon Norge har identifisert flere interessante prosjekter.

By- og destinasjonsutvikling har høy prioritet

Det foregår en sterk urbanisering I Kina der utvikling av mindre byer i distriktene er viktig. I store områder nord, vil vinteraktiviteter danne næringsgrunnlaget fremover.

Innendørsanlegg er populært i sør

I tillegg til utvikling av nye vintersportssteder, bygges det også mange innendørs areaner for ski og skøyter. Disse er enten i egne sportssentre eller legges til kjøpesentrene. De største innendørsanleggene ligger sør i landet.

Norske fortrinn

Norge er godt kjent som en vinternasjon. Mange norske selskaper har kompetanse innen utvikling og drift av destinasjoner og bygg under kalde forhold. Norske verdier og bærekraftige løsninger tiltrekker seg oppmerksomhet. Dette gir et godt grunnlag for å ta del I vintersporseventyret.

Hvem bør bli med?

Selskaper som dekker tjenester innen byplanlegging, design og arkitektur, landskapsarkitektur, byggematerialer, avfallshåndtering, teknologi- og styringssystemer, driftssystemer for hoteller og sportsanlegg, energieffektivisering og rådgivning, eller har andre gode løsninger .

Hva tilbyr vi?

Individuelle markedsanalyser, rådgiving og partnersøk Internasjonal satsing og eksport til Kina

For mer informasjon om Kina

Ta digitalt kurs Eksport til Kina

Artikkel i Kapital: Norske bedrifter satser mot vinter-OL i Kina

Publisert :
Sist oppdatert :