Hopp til hovedinnhold

Møt våre ansatte: data scientist

Mannlig data scientist© Astrid Waller
Espen er stolt av å være del av en organisasjon som ønsker å stå i front i bruk av digitale verktøy og ny teknologi i offentlig sektor.  

Stolt nerd

Nysgjerrigheten, samt de trygge omgivelsene og det inkluderende miljøet på jobb har inspirert meg til å ville påvirke framtiden; ikke bare henge I stroppen. Utallige timer med læring, foredrag og mikrolæringen har gitt meg et nødvendig tilskudd og en utvidet horisont.

Jeg elsker å lære og er stolt av å kalle med selv en nerd. Jeg er hekta på faget mitt og ser ikke på det så mye som "jobb". Mange tror at statistikk og informatikk er tørre greier, men det er faktisk fundamentet bak mange av de digitale innovasjonene vi ser i dag, spesielt innen kunstig intelligens og maskinlæring. Ved å bruke moderne metoder for prediksjon og analyse kan vi med større forutsigbarhet si noe om fremtiden basert på erfaringer som ofte er for komplekse til at vi som mennesker klarer å se klare sammenhenger.

Som en nødvendig adspredelse i et krevende fag bruker jeg fritiden på å sykle verden rundt, late som jeg er gitarist eller leke meg med elektronikk. Det har blitt noen karameller både på sykkel og med strøm, så de rundt meg lever i konstant uvisshet om jeg overlever neste dag. Det har gått bra så langt!

Moderne og analysedrevet

Jobben min er veldig variert og består av oppgaver som normalt fordeler seg på ulike roller. I perioder jobber jeg som en data scientist som lager algoritmer og prediksjoner basert på et stadig større tilfang av data.

Mye av jobben går til oppgaver som gjerne kalles dataforvaltning. Vi jobber med moderne behandling av data. En av utfordringene med dette er å tilrettelegge og preparere data og sette opp egnede analysatorer. Derfor har jeg et ansvar for arkitektur og nødvendig infrastruktur for analyse. Disse må også sikres gjennom hele verdikjeden, og til slutt overføres til produksjon.

Jobb med mening

Etter å ha gjort det meste innen IT de siste 30 årene, ønsket jeg å bruke erfaringene til noe som har samfunnsnytte. I samspill med gode kolleger og et unikt fagmiljø er vår oppgave å skape grunnlag for morgendagens arbeidsplasser.

Det å komme til Innovasjon Norge og få være med på det digitale taktskiftet i offentlig sektor var utslagsgivende. Mange gode fagpersoner og et inkluderende miljø hvor man forsøker å spille hverandre gode, gjør at jeg faktisk gleder meg til å stå opp og gå på jobb hver dag. Det er ikke alltid like lett å gå hjem. Da er det godt at det er noen gode fritidsinteresser som kaller. 

Publisert :
Sist oppdatert :