Hopp til hovedinnhold

Møt våre ansatte: digital forretningsutvikler

Mannlig ansatt Erlend fra Innovasjon Norge.© Astrid Waller
Erlend føler seg heldig som får jobbe med Innovasjon Norges storsatsning på forenkling og digitalisering i et nytt team digitale forretningsutviklere.

Gründerskap internt

Forenkling er lettere sagt enn gjort i en kompleks og sammensatt organisasjon. Jeg jobber i et tverrfaglig team av forretningsutviklere som utvikler løsninger som testes både på bedriftene som skal bruke oss og våre egne rådgivere.

Når vi lager nye løsninger så gjør vi det på akkurat samme måte som vi anbefaler gründere å jobbe. Vi utvikler en forenklet del av den ferdige løsningen, presenterer den tidlig for bedrifter eller rådgivere og bruker tilbakemeldingene til forbedringer. Det å få jobbe som en gründer i det selskapet i Norge som virkelig skal bidra til at gründere lykkes med etablering og internasjonal vekst, er rett og slett vanvittig spennende.

Interesse for forenkling og effektivisering

Jeg har utdanning innen skog og biologi fra Universitetet for Miljø og Biovitenskap og har senere vært forsker ved samme universitet der jeg blant annet jobbet med effektivisering av logistikksystemer.

Det er spennende å se hvor fort det har gått og hvor mye som har skjedd de siste 15 årene innen digitalisering og forretningsutvikling. Samtidig er det morsomt å se at mange av "de gamle" teoriene fortsatt holder.

Forenkling er en drivkraft jeg alltid har hatt i meg. Det har både handlet om å gjøre ting fortere, og samtidig mer effektivt. I barndommen var min pianolærerinne en god pedagog: noen ganger måtte jeg spille sangene "riktig", mens andre ganger fikk jeg spille så fort jeg kunne - for det var egentlig det jeg ville.

Jobber med mennesker

Enten vi ser ut til bedriftene vi skal hjelpe, eller inn til våre rådgivere som skal hjelpe dem, så er det mennesker vi jobber med. Mennesker som får inntrykk av våre tekniske løsninger, enten dette er gleder eller sorger.

Vi må forsøke å forstå deres opplevelser og bruke disse til forbedring av systemer og prosesser. Tilbakemeldingene vi får kan være drivstoff for videre utvikling, eller stop-skilt som gir oss beskjed om å finne en ny retning.

Min jobb som forretningsutvikler er å utvikle verktøy som gjør våre rådgivere i stand til å gi bedriftene enda bedre tjenester. Vi har startet på veien som skal gjøre oss til en enklere og bedre inngangsport for norske bedrifter og gründere.

Publisert :
Sist oppdatert :