Hopp til hovedinnhold

Møt våre ansatte: internasjonaliseringsrådgiver

Mannlig ansatt Eirik hos Innovasjon Norge© Astrid Waller
Som internasjonaliseringsrådgiver hjelper Eirik bedrifter i å lykkes med bærekraftig vekst og eksport.

Som å komme hjem

Jeg var tidlig aktiv innen vintersport med et sterkt driv om å ta det så langt som mulig, men et lengre skadeavbrekk fikk meg til å vurdere en plan B som endte med en ingeniørgrad, etterfulgt av siviløkonomistudiet. Jeg liker tall og har blant annet jobbet for et av verdens største revisjonsselskap og vært CFO for et særs kapitalkrevende miljøteknologiselskap.

Som internasjonaliseringsrådgiver har jeg en helhetlig tilnærming til dialogen med våre kunder. Det føltes som å "komme hjem" når jeg begynte her. I tillegg er det at jeg nå også har tilstrekkelig fleksibilitet og tid til min alt for aktive datter på seks år, en ekstra dimensjon jeg verdsetter høyt.

Utfordrer og rådgir

Som internasjonaliseringsrådgiver utfordrer og hjelper jeg selskaper som har vekst- og internasjonale ambisjoner.
Dette er en tillitsbasert rolle og etableres gjennom dialog og kommunikasjon, og utvikles over tid.
Det at Innovasjon Norge er en uavhengig offentlig aktør er med på å styrke denne tilliten. Dette, samt at vi kan bistå selskapene med finansiering for vekst og markedsrådgivning fra mer enn 30 internasjonale lokasjoner og med et stort nettverk av kompetente kolleger, gjør meg i stand til å følge og rådgi selskaper mot ulike markeder.

Bistår morgendagens suksessbedrifter

Jeg er veldig glad i jobben min og min arbeidsgiver. Det at vi har en stor og fleksibel verktøykasse, tilstedeværelse i hele landet og store deler av verden, gjør det morsomt å gå på jobb. For meg har det utvilsomt også vært nyttig å ta med meg både gode og til tider krevende erfaringer fra tidligere roller, ikke minst fra tiden som CFO i et selskap hvor vi over en femårsperiode hentet mye kapital til utvikling og bygging av fabrikk. Kanskje det aller viktigste er muligheten til å få jobbe med flere av morgendagens suksessbedrifter. Dette er utrolig spennende og motiverende.

Publisert :
Sist oppdatert :