Hopp til hovedinnhold

Størdal Gård fra Tvedestrand vinner Innovasjon Norge-pris

Ei kvinne og en mann viser frem blomster og diplom som beviset på BU-prisen i Agder© Innovasjon Norge
Regiondirektør i Innovasjon Norge i Agder, Sveinung Hovstad sammen med prisvinnerne Britt Elisabeth og Øyvind Fossdal fra Størdal Gård.
Den regionale bedriftsutviklingsprisen i landbruket for Agder går i 2023 til matprodusenten på Dypvåg.

Britt Elisabeth og Øyvind Fossdal driver landbruk med både svinehold og sau, og på Størdal Gård har de siden 2021 drevet videreforedling av kjøtt, servering i egne lokaler, og catering og salg i egen gårdsbutikk. Alle kjøttvarene kommer fra egne dyr som ales opp til ønsket størrelse.

- Vi setter stor pris på å bli verdsatt med en slik viktig utmerkelse. Siden vi fortsatt er i en ekspanderende fase, er dette gledelig både økonomisk og med tanke på videre markedsføring, sier prisvinnerne.

- Vi er veldig takknemlige for våre ansatte og gjester som til syvende og sist er både meningen og målet med det vi gjør.

Et godt eksempel

Regiondirektør for Agder i Innovasjon Norge, Sveinung Hovstad, mener prisen er svært fortjent:

- Størdal Gård er en klar vinner av årets BU-pris i Agder. Gården har med utgangspunkt i tradisjonell landbruksdrift over tid utviklet seg til en allsidig bedrift med kjøttproduksjon, videreforedling, gårdsbutikk og servering i egne attraktive lokaler. Arbeidsplassene er blitt mange og lønnsomheten er god. Størdal Gård lever opp til prisens intensjoner og er et godt eksempel på bedriftsutvikling i praksis, sier Hovstad.

Bidrar til et godt nærmiljø

Prisvinnerne har skapt flere arbeidsplasser, og totalt jobber det nå 16 personer i bedriften, hvor 14 av dem er kvinner. De fleste av dem jobber deltid, men det er likevel 6 årsverk på gården.

Prisvinnerne har gitt en rekke ungdommer mulighet til å prøve seg i arbeidslivet mens de fortsatt går på skolen. Britts kompetanse innen matutvikling deles ofte med andre i regionen, noe som skaper et godt nettverk og samarbeidsklima. På denne måten blir det flere produkter både i butikk og i servering.

Servering og foredling foregår i en driftsbygning fra midten av 1800-tallet. Det er få igjen av denne typen som tidligere var så vanlig på Agder. De har fått kulturmidler til istandsettingen og bygningen framstår nå flottere enn noen gang. Øyvinds bror, Bjørn Fossdal, har vært sentral i arbeidet med å få anlegget i god stand. Nå har de møte- og selskapslokaler som blir flittig benyttet til alt fra bryllup til begravelser.

Publisert :
Sist oppdatert :