Hopp til innhold
 • Logg inn
 • EN
 • Kan vi hjelpe deg?

  Vi hjelper deg gjerne, men trenger litt informasjon for å gi best mulig veiledning og finne ut av hva du har behov for. Vi tilbyr rådgivning, kompetanseheving, nettverksbygging og finansiering, og kobler deg med andre relevante offentlige aktører.

  På Min side får du:


  • en rask avklaring på prosjektet ditt

  • tett oppfølging av en rådgiver

  • opprette og sende inn søknad

  • se aktuelle gratiskurs for deg

  Ofte stilte spørsmål:

  Jeg har en idé, hvor skal jeg begynne?

  Les Oppstart av bedrift-sidene våre. Ta gjerne kontakt med førstelinjetjenesten i din kommune for veiledning og kompetansetilbud. Vi tilbyr miniseminaret Fra idé til marked for gründere som er i denne fasen.

  Inne på Min side kan du fortelle litt om ideen din, så hjelper vi deg videre.

  Hvilke finansieringsordninger har Innovasjon Norge til gründere?

  For gründere er det tilskudd til markedsavklaringkommersialisering eller Oppstartlån som er de mest aktuelle finansieringstjenestene. Se alle finansieringsordninger for oppstart.

  Hvordan kan jeg beskytte ideen min?

  I tidlig fase kan du bruke en fortrolighetsavtale i møte med potensielle kunder eller samarbeidspartnere.

  Les mer på nettsidene www.innovasjonnorge.no/ipr og Iprhjelp.no

  Kan jeg få støtte til å utvikle en app?

  Innovasjon Norge ser på utvikling av applikasjoner for mobiltelefoner og nettbrett som et interessant forretningsområde som kan bidra til økt verdiskaping i Norge, blant annet gjennom flere arbeidsplasser. På grunn av våre krav til nyhetsverdi, samt at du må ha ambisjoner om å utvikle en vekstbedrift, vil imidlertid følgende prosjekter ikke få tilskudd:

  • Frittstående apper som ikke inngår i et helhetlig forretningskonsept
   Selv om en frittstående app kan lastes ned mange ganger og generere en god inntekt til deg som gründer, vil ikke Innovasjon Norge støtte prosjektet med mindre du kan legge frem planer om hvordan du vil utvikle en bedrift med ansatte.

  • Apper som utvikles for eksisterende løsninger og funksjoner
   Det å tilpasse eksisterende løsninger og funksjoner til en ny plattform vil ikke være tilstrekkelig innovativt til å motta støtte.

  • Apper som er enkle å utvikle og lette å kopiere
   Apper som er enkle å utvikle innebærer liten risiko for at du ikke lykkes i utviklingsfasen. Samtidig innebærer de høy risiko for at du ikke lykkes på markedet, siden løsningen lett kan kopieres og erstattes. I og med at tilskuddet skal avlaste risiko i utviklingsfasen og Innovasjon Norge kun støtter prosjekter med vekstpotensial, vil denne type apper ikke motta finansiering.

  Grunnet det store antall apper som allerede finnes, gis det heller ikke tilskudd hvis du ikke kan dokumentere en stor sannsynlighet for at appen din blir kjent. Dette kan for eksempel være ved å vise til antall nedlastninger av en tidlig versjon, dine kontakter eller egen relevant erfaring.