Hopp til innhold
 • EN
 • Logg inn
 • Sverige digitaliserer eldreomsorgen. Dette gir eksportmuligheter for norske digitale tjenester

  Eldre kvinne i rullestol som bruker tablet
  Getty Images

  Sveriges investeringer i digitale tjenester gir eksportmuligheter for norske teknologibedrifter. 

  Digitalisering av helsetjenester står høyt på agendaen i Sverige, hvor myndighetene har satt seg mål om å bli best i verden på e-helse innen 2025.  

  Styrker digitaliseringen 

  Sveriges regjering vil øke bruken av digitale verktøy i eldreomsorgen. Målet er blant annet å forbedre tilgangen til tjenester og styrke pasientsikkerheten. Som et ledd i en treårig satsing fikk kommunene 200 millioner svenske kroner til investeringer i digital eldreomsorg i 2020. 

  Tester nye løsninger 

  Ti kommuner har fått ekstra midler for å teste nye digitale løsninger og dele sine erfaringer. Bedrifter som leverer gode prosjekter til disse modell-kommunene vil ha et godt utgangspunkt når de resterende 280 kommunene skal gjøre sine investeringer. Norske bedrifter bør derfor ta en tidlig posisjon i dette markedet. 

  Ta et digitalt kurs 

  Innovasjon Norge har laget et digitalt kurs om eksport til Sverige. Her kan du få et innblikk i markedsmuligheter, blant annet innen helseteknologi. Du får også tips og triks om hvordan å operere i det svenske markedet. 

  Styrk ditt nettverk  

  Vårt kontor i Stockholm har god forståelse av det svenske markedet og forretningskulturen i landet. Våre rådgivere har et omfattende lokalt forretningsnettverk og kan bistå med å komme i kontakt med nøkkelpartnere og kunder, utvikle markedskunnskap og bidra til at du oppdager nye muligheter.