Hopp til hovedinnhold

Innovasjon Norge med eksportfokus på Industriuka 2022

Hånd som fikser på maskinmoduler med muttereFoto: Vistin Pharma
Vistin Pharma er en av bedriftene som deltar på Industriuka 2022.
Under Industriuka 2022 fokuserer Innovasjon Norge på eksportpotensialet i næringer utenom olje og gass. Her kan du se hvilke eksportarrangementer du kan delta på.

Den årlige nasjonale møtearenaen for grønn industri i omstilling; Industriuka, arrangeres i Porsgrunn 30.mai – 02. juni. I den nødvendige omstillingen fra forbruk og fossilt til resirkulering og fornybart kan norske bedrifter bli sentrale leverandører av varer og tjenester for å akselerere det grønne skiftet. Dette kan utløse det store eksportpotensialet norsk næringsliv har i næringer også utover olje og gass.

Regiondirektør for Innovasjon Norge Vestfold og Telemark, Anniken Fægri Damm-Larsen, har stor tro på at næringslivet i Norges største industriregion kan bidra til å møte regjeringens eksportmål om 50 prosent økning av fastlandseksporten innen 2030.

– I denne regionen har det vært jobbet med både grønn omstilling og eksport i industrien i veldig mange år. Vi er glade for å ha etablert samarbeid med mange av bedriftene om deres planer for både vekst i Norge og internasjonalt. Industriuka er en fin arena for både løfte frem bedrifter fra regionen som har lykkes og være tilgjengelige for å bistå med hjelp og rådgivning til flere som er interessert i nye markeder, sier Anniken Fægri Damm-Larsen

Under Industriuka deltar Innovasjon Norge med følgende aktiviteter:

  • Frokostseminar tirsdag 31. mai i samarbeid med NHO, med fokus på hva som skal til for å styrke norsk økonomi gjennom økt eksport. Samfunnsredaktør i E24 og tidligere næringsminister Torbjørn Røe Isaksen vil lede dialogsamtale hvor toppledelsen i NHO og IN deltar sammen med eksportbedriftene Vistin Pharma AS og Tomra, og politikerne, Linda Hofstad Helleland og Per Vidar Kjølmoen fra stortingets næringskomite.
  • Eksportseminar onsdag 1. juni i samarbeid med Eksfin, med inspirasjon fra kundereisen til bedriftene Vissim AS og Cambi, samt mulighet for speeddating med representanter for Eksfin og Innovasjon Norge.
  • I hovedprogrammet til konferansen har Innovasjon Norge innlegg om flere satsinger og program, blant annet High Potential Opportunities for hydrogen og sirkulærøkonomi og strategisk posisjonering. Se programmet til Industriuka her.

Møt oss gjerne på Industriuka for mer informasjon om hvordan vi kan bistå med å ta din bedrift ut i nye markeder. Eventuelt ta kontakt med ditt regionale Innovasjon Norge kontor eller se www.eksport.no.

Publisert :
Sist oppdatert :