Hopp til hovedinnhold

Innovasjonstalen 2022

Desta Marie Beeder er programleder. Her sammen med Håkon Haugli på Innovasjonstalen 2021.Foto: Tom Hansen/Innovasjon Norge
Desta Marie Beeder er programleder. Her sammen med Håkon Haugli på Innovasjonstalen 2021.
Norge, Europa og verden blir påvirket av krigen i Ukraina. To problemstillinger krigen aktualiserer er tema for årets Innovasjonstale: matsikkerhet og energi. Hva kan norske bedrifter legge på bordet?

Vi er i en situasjon preget av usikkerhet. Verden trenger mer bærekraftig energi og mat, og for å møte behovet er vi avhengig av rask, kraftfull innovasjon. EU framskynder det grønne skiftet og satser tungt på fornybar energi. Sikker forsyning av mat blitt viktigere enn på lenge.

For Norge betyr det både utfordringer og muligheter. Norsk næringsliv har mange av løsningene verden trenger. Næringsministeren kaller det eksportsolidaritet – vi må bidra til å løse de store utfordringene, samtidig som vi bygger de nye eksportnæringene.

Situasjonen i verden - sett fra utenfra og fra regjeringen

Vidar Helgesen er direktør for Nobelinstituttet i Stockholm. Han har en internasjonal bakgrunn og erfaring få nordmenn kan måle seg med, han er tidligere statsråd for EØS- og EU-saker og har vært klima- og miljøminister. Helgesen gir oss sin vurdering av situasjonen i verden i øyeblikket.
Andre innledere er næringsminister Jan Christian Vestre og energianalytiker Jarand Rystad. Dessuten møter du ledere fra innovative bedrifter som Yara, N2 Applied, Desert Control, Maritech, Plant tech og Solenergiklyngen.

Håkon Hauglis fjerde Innovasjonstale

Innovasjonstalen er et årlig arrangement der Innovasjon Norge presenterer det vi mener er viktig for å få til innovasjon og verdiskaping.

Dette er tiende gang Innovasjon Norges administrerende direktør skal holde Innovasjonstalen og fjerde gang Håkon Haugli gjør det.

Talen vil omtale status for innovasjon i Norge med utgangspunkt i de to temaene, og basert på et kunnskapsgrunnlag Innovasjon Norge utarbeider.

Direkte fra Deichman

Også i år blir det et digitalt arrangement. Fredag 10. Juni kl. 12.00 til 13.15 sender vi direkte fra spektakulære Deichman Bjørvika i Oslo.

Publisert :
Sist oppdatert :