Hopp til hovedinnhold

Nå åpner vi én dør inn til virkemiddelapparatet

Fra lansering av en dør inn. Aktørene samlet rundt et bordFoto: Innovasjon Norge
Fra venstre: Håkon Haugli, administrerende direktør i Innovasjon Norge, Unn Elin Hatlelid, leder for forretningsutvikling i Innovasjon Norge, Anna Vøllo Kristiansen, gruppeleder forskning i Borregaard, Magnus Peter Harnes fra Shifter, Kristian Mikalsen, gründer og partner i Energy Field Solutions, næringsminister Jan Christian Vestre.
​Næringslivet har mange aktører å forholde seg til for å få den hjelpen de trenger. Næringsministeren ønsker å gjøre det enklere å finne fram, og har gitt Innovasjon Norge i oppdrag å lage en felles dør inn til hjelp fra det offentlige. Nå kan du prøve en tidlig utgave som flere av aktørene har laget sammen.

– De siste månedene har jeg møtt mer enn 150 bedrifter i alle landets fylker. Mange forteller at virkemiddelapparatet er nyttig, men at det er altfor vanskelig å finne frem til riktig ordning. Derfor lanserer vi i dag en digital løsning der alle bedrifter får én dør inn til virkemidlene våre. Det håper jeg vil være til store hjelp både for gründere og etablerte selskaper, sier næringsminister Jan Christian Vestre.

Innovasjon Norge hører gjennom kontakten med bedriftene at det er viktig for dem å finne det de trenger fra hele virkemiddelapparatet, raskt og enkelt.

- Vi er opptatt av å være der næringslivet er, både digitalt og fysisk, sier administrerende direktør i Innovasjon Norge, Håkon Haugli. - Og vi skal være lett tilgjengelig med en felles inngang til et samlet tilbud. Bedriftene skal ikke trenge å finne ut hvilken av de offentlige aktørene som kan bistå akkurat dem – det er vår jobb. Den felles inngangen vi lanserer nå bruker smart teknologi og gjør at vi lærer stadig mer om kundenes behov, slik at vi kan bli mer og mer treffsikre og gi dem de riktige tilbudene og rådene.

Hånd som fikser på maskinmoduler med muttereFoto: Vistin Pharma
Næringsministeren sammen med en del av teamet bak en dør inn-løsningen. Fra venstre: Unn Elin Hatlelid, direktør for forretningsutvikling, Håkon Haugli, administrerende direktør, Helle Øverbye, direktør for mennesker og teknologi, spesialrådgiver Rune Hoel og Erlend Ystrøm Haartveit, seniorrådgiver – alle i Innovasjon Norge.

Første steg

Næringsministeren ga Innovasjon Norge jobben med å utvikle en felles digital inngang til hele det næringsrettede virkemiddelapparatet i desember. Det skjer i tett samarbeid med Siva, Eksportfinansiering Norge og Forskningsrådet.

– Jeg er opptatt av å lytte til bedriftenes behov og spille på lag med dem som har skoa på. Løsningen vil lanserer i dag er et eksempel på at vi følger opp innspillene vi får, sier næringsministeren.

Klar til bruk

En første versjon er nå klar. Der svarer bedriftene på enkle spørsmål om deres mål og behov. I denne utgaven er det rådgivere som ser på henvendelsene og raskt setter bedriftene i kontakt med den eller de som kan hjelpe dem videre. Her samarbeider alle aktørene i virkemiddelapparatet tett for å gjøre det så enkelt som mulig for bedriftene. Etter hvert vil mange av henvendelsene bli automatisk formidlet til riktig aktør.

Brukere som ikke vet hvor de skal henvende seg, finner de næringsrettede virkemidlene fra Innovasjon Norge, Forskningsrådet, Eksfin og Siva bak denne felles inngangsdøren. Flere aktører vil bli med på sikt, slik at bedriftene får enkel tilgang til riktig hjelp fra både nasjonale og regionale aktører.

Følg lenken 'Kan vi hjelpe deg?' under for å gå til løsningen.


Publisert :
Sist oppdatert :