Hopp til hovedinnhold

Norsk næringslivsdelegasjon med kronprinsparet til Sverige 2.-4. mai

Skip som passerer vindmøllepark til havsFoto: Umoe Mandal
Grønne og bærekraftige løsninger står på agendaen når norsk og svensk næringsliv møtes i Stockholm og Gøteborg i mai.
Grønne og bærekraftige løsninger står på agendaen når norsk og svensk næringsliv møtes i Stockholm og Gøteborg den første uka i mai. Norske bedrifter som ønsker å delta kan nå melde seg på næringslivsdelegasjonen som vil følge kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit på deres offisielle besøk til Sverige 2.-4. mai 2022.

Kronprinsparets besøk skal bidra til å forsterke det allerede tette naboforholdet og næringslivssamarbeidet mellom Norge og Sverige. Besøket omfatter både Stockholm og Gøteborg, med næringsrettet program begge steder. I den næringsrettede delen vil det bli lagt vekt på fremtidsrettet, bærekraftig og kunnskapsbasert verdiskaping.

- Dette er en stor mulighet til å knytte norsk og svensk næringsliv enda tettere sammen. Både Norge og Sverige har næringsliv som allerede bidrar aktivt med løsninger verden trenger. Det gir felles muligheter, sier administrerende direktør Håkon Haugli, som sammen med styreleder Gunnar Bovim i Innovasjon Norge skal lede den norske næringsdelegasjonen under besøket i Sverige.

Aktuelle tema

Det offisielle besøket starter med to dager i Stockholm og avsluttes i Gøteborg. For næringslivdelegasjonen vil det bli arrangement og møter med svensk næringsliv i begge byene.

Aktuelle tema under besøket er kunstig intelligens, smarte samfunn, bioøkonomi, helse og livsvitenskap, ren energi og det grønne skiftet. Hav og miljø vil stå på dagsorden under besøk hos forskningsmiljøer i Stockholm og Gøteborg.

- Som relativt små land i utkanten av Europa har vi noen felles utfordringer. Samtidig er vår komplementære styrke den at vi allerede har tette samarbeid, som gjør at vi sammen har muligheten til å bygge enda sterkere fremtidsrettede næringsmiljøer for innovasjon. Batteriproduksjon og helse er to aktuelle samarbeidsområder, sier Haugli.

I tillegg vil fremme av kultur og kreative næringer også stå på programmet. Kronprinsparet vil besøke Kulturhuset i Stockholm og delta på et bransjetreff for svensk og norsk barne- og ungdomslitteratur.

Vertskap for det norske kronprinsparet i Sverige er kronprinsesse Victoria og prins Daniel. Fra den norske regjeringen vil utenriksminister Anniken Huitfeldt og næringsminister Jan Christian Vestre delta.

Her er hovedpunktene i programmet (med forbehold om endringer) for den norske næringslivsdelegasjonen til Sverige:

Stockholm 2. mai

Næringslivsseminar med offisiell åpning av besøket
Temabaserte parallellsesjoner:

 • Digital helse, behandling og pleie i hjemmet
 • Data og kunstig intelligens som drivkraft for innovasjon i livsvitenskap: Fra presisjonsmedisin til morgendagens bærekraftige industri
 • Høyteknologisk jordbruk for bærekraftig matproduksjon
 • Klimavennlig bygg - nå og mot 2030
 • Trefiberbaserte innovasjoner og produkter
 • Rundebords-møter
 • "Restart Tech Scandinavia"

Besøk til: Karolinska Institutet (kun inviterte), RISE (Research Institutes of Sweden) i Uppsala og Cederhusen i Hagastaden (Stockholm første store flerbostadshus i massivtre).

Stockholm 3. mai

Næringslivsprogram om grønn industriutvikling:

 • Seminar med tema havvind
 • Rundebordsmøte med tema batteri-verdikjede
 • Reiselivsteknologi

Gøteborg 4. mai

Besøk til: AstraZeneca BioVentureHub og GoCo Health Innovation City
Powercell og Maritime Dynamics Laboratory - Wallenius Wilhelmsen/Norges Rederiforbund (kun inviterte).

Næringslivsseminar med åpningsarrangement
Temabaserte parallellsesjoner:

 • Matchball Norden! Samarbeid rundt globale markedsmuligheter innen smart mobilitet
 • Norge og Sverige: sammen om fremtidens hydrogenløsninger innen transport
 • Havvind, Leverandørindustrien
Publisert :
Sist oppdatert :