Hopp til hovedinnhold

Ny direktør i NORWEP

Håkon Haugli og Ann Christin Andersen
Håkon Haugli og Ann Christin Andersen fra tidligere i år, da Andersen gjestet Innopodden. Foto: Innovasjon Norge.
Innovasjon Norge får en ny samarbeidspartner i Ann Christin Andersen, som er ny direktør i Norwegian Energy Partners (NORWEP).

- Jeg er svært takknemlig over å få jobbe med energisektoren som helhet. Det er stort for meg å få lov til å ta på meg landslagsdrakta og bidra til velferd og energiomstilling ute i verden og her hjemme. Dette blir gøy!, sier Ann Christin Andersen.

Ann Christin Andersen tok 1. september over etter Sjur Bratland. Hun har lang erfaring fra energisektoren gjennom Technip FMC og Kongsberg Maritime, og har også jobbet offshore som operativ leder i ABB og vært styremedlem i Maersk Drilling. Andersen har også inngående kjennskap til fornybarsektoren, logistikk og sirkulærøkonomi gjennom vervene som styreleder i Å Energi, Drammen Havn og Quantafuel AS, i tillegg til styreverv fra flere store internasjonale selskap og noen oppstartsbedrifter, som f.eks. hydrogenselskapet Gen2Energy.

NORWEP får nyte godt av Ann Christin Andersens kompetanse i en fase hvor mulighetene er svært gode for internasjonalisering av norsk energiindustri.

- Norsk teknologi- og energikompetanse, særlig offshore, er etterspurt internasjonalt, og norske bedrifter leverer allerede til store prosjekter over hele verden. Med sin lange erfaring fra energisektoren vil Ann Christin gjøre en meget god jobb som leder for NORWEP. Jeg har hatt gleden av å treffe henne flere ganger opp gjennom, og gleder meg stort til å jobbe med henne i Team Norway, sier administrerende direktør i Innovasjon Norge, Håkon Haugli.

Team Norway

- Jeg er veldig glad for den gode relasjonen med Håkon Haugli og hans flotte medarbeidere i Innovasjon Norge. De har et bredt mandat, mens NORWEP er i den spisse enden med fokus på kontraktsinngåelser på alle energiområdene. Jeg er imponert over folka i begge organisasjoner og er stolt over å få bli en del av landslaget for eksport, sier Andersen.

Ann Christin Andersen© Charlotte Sverdrup
Ann Christin Andersen.

NORWEP samarbeider med Innovasjon Norge for å hjelpe norske energibedrifter med eksport og internasjonal vekst. Samarbeidet er synlig i arbeidet på mange av våre internasjonale kontorer, der Innovasjon Norge er en del av Team Norway, sammen med NORWEP, ambassaden og andre fra virkemiddelapparatet.

- I samarbeid matcher vi norske energiløsninger til internasjonale kunders behov og bidrar til økt eksport, norsk verdiskaping og flere arbeidsplasser i Norge. Det gir god mening!, sier Andersen.

I følge Andersen er det nok av muligheter for norske løsninger internasjonalt.

-Det er stor etterspørsel etter norske lavutslipps-løsninger innen olje og gass, og energisystem-løsninger for fornybar energi. Havvind er på full fart inn i energimiksen internasjonalt, og norske leverandører trener nå ute for å vinne ordre hjemme når markedet åpner. Det grønne skiftet åpner virkelig mange muligheter for norsk energisektor og NORWEP følger både teknologiutvikling og energimarkedene tett, sier Andersen.

NORWEP er også involvert i flere av Innovasjon Norges eksportprogrammer, og på næringslivsdelegasjoner er NORWEP ofte en viktig bidragsyter for å tilrettelegge det faglige programmet.

- Vi har stor nytte av å samarbeide med NORWEP i ulike eksportsammenhenger, og for norsk næringsliv er det viktig at virkemiddelapparatet og NORWEP er samkjørte og kan spille på hverandre der det trengs. Våre mål for næringslivet er sammenfallende, sier Haugli.

Om NORWEP

Norwegian Energy Partners (NORWEP) er en stiftelse grunnlagt og finansiert av den norske regjeringen og den norske energibransjen, med oppdrag å støtte internasjonaliseringen av norske energinæringer.

Tekst Ann Christin Andersen

Publisert :
Sist oppdatert :