Hopp til hovedinnhold

Rekordstor delegasjon til Sverige

Stockholm sett fra oven i dagslysFoto: Getty Images
Stockholm.
Næringslivsdelegasjonen til Sverige setter ny rekord. Delegasjonen ledes av kronprinsparet, som er ledsaget av næringsminister Jan Christian Vestre. Over 600 personer fra næringslivet deltar. Dette er den største næringslivsdelegasjonen ut av Norge noensinne.

Det har vært rekordstor interesse fra næringslivet for denne delegasjonen, og over 300 norske og 300 svenske deltagere er med. Dermed setter denne delegasjonen ny rekord, og blir større enn den som reiste til Kina i 2018.

- Dette er fantastisk og viser at det er stor interesse i både norsk og svensk næringsliv for samarbeid og en vilje til å bidra til det grønne skiftet, sier administrerende direktør i Innovasjon Norge, Håkon Haugli.

Delegasjonen ledes av Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit. Kronprinsparet ledsages av næringsminister Jan Christian Vestre. Deres Kongelige Høyheter Kronprinsesse Victoria og Prins Daniel vil være vertskap under besøket.

Delegasjonen er i Stockholm 2. og 3. mai, og i Gøteborg 4. mai. Det vil bli konferanser og besøk hos forskningsmiljøer i Stockholm og Gøteborg.

Norsk-svensk samarbeid

Temaet for delegasjon er norsk-svensk samarbeid, og tittelen er «Norge og Sverige - Sterkere sammen enn hver for oss».

Håkon Haugli, administrerende direktør i Innovasjon Norge© Astrid Waller

- Generalsekretær Guterres i FN har pekt på 3 store systemkriser som verden nå står overfor: tilgang til «food, fuel and fertilizers». Dette er behov som vil kreve kraftfull og målrettet innovasjon og at løsningene skaleres raskt. I dette ligger det en oppfordring til innovative land som Norge og Sverige, som vil stå sterkere sammen i å utvikle og levere bærekraftige løsninger for å møte etterspørselen som kommer. I delegasjonen og på programmet er det bedrifter som har løsninger innenfor ren energi, utslippsfri transport og bærekraftig matproduksjon, så her går vi rett på bestillingen fra FN, sier Håkon Haugli.

Delegasjonen skal besøke Karolinska Institutet i Stockholm, der helseteknologi vil være tema. I Stockholm vil det også være sesjoner på klimavennlige bygg, landbruksteknologi, samarbeid for utbygging av havvind og omstilling til fornybar energi. Det siste vil også være tema i Gøteborg, der det også vil være samtaler om samarbeid innen smart mobilitet.

- Norge og Sverige har både naturbaserte og teknologiske fortrinn for å levere løsninger på det som verden nå etterspør. Hvis vi samarbeider kan vi oppnå mye mer. Vi må stå sammen om utvikling av fremtidens grønne industrier, sier Håkon Haugli.

Les mer om delegasjon til Sverige.

Publisert :
Sist oppdatert :