Hopp til hovedinnhold

Gründere til Paris

Paris i rød solnedgangFoto: Luca Micheli, Unsplash
Paris rangeres som et av Europas – og verdens – beste steder for å starte og skalere opp virksomhet. Byen har flere hundre felles arbeidsområder og er vertskap for verdens største inkubator, Station F. Innovasjon Norges Paris-kontor ligger midt i sentrum, og vi ønsker deg gjerne velkommen til byen!

En vital oppstartsscene i Paris

Paris ble rangert som den mest innovative byen i Europa og nr 7 i verden av JLL i 2022. Blant byens suksesshistorier finnes nettannonsebedriften Criteo, bildelingssystemet BlaBlaCar og musikkstrømmetjenesten Deezer. Den parisiske inkubatoren Station F som åpnet i 2017, er vertskap for over 1000 nyetableringer på 30 000 m2, som gjør den til verdens største inkubator for oppstartsbedrifter. Paris er verdens tiende største vitenskaps- og teknologiklynge, ifølge WIPO. Selv om Paris er en ganske dyr by å bo i, er den i Europeisk sammenheng rimeligere enn både København og London. Paris har også verdensledende universiteter som Sorbonne og Paris-Saclay, HEC Paris og INSEAD, som gir tilgang til ettertraktet kompetanse.

La French Tech

«La French Tech» representerer alle aktørene som utgjør den franske oppstartsscenen. Det er også en ambisiøs statlig politikk som tar sikte på å heve Frankrike opp blant de store «oppstartsnasjonene». La French Tech-initiativet ble lansert av regjeringen i 2013, med troen på at vellykkede nyetableringer vil skape økonomisk verdi og jobber i Frankrike. La French Tech-initiativet inkluderer et investeringsfond på 200 millioner euro for akseleratorene til private nyetableringer, og 15 millioner euro for å øke internasjonal tiltrekningskraft.

Arrangementer for nyetableringer i Paris

Station F: Verdens største oppstartslaboratorium organiserer regelmessige arrangementer og workshops. Sjekk kalenderen deres.

Paris Fintech Forum: Flere enn 2600 deltakere fra 72 land samles i to dager i hjertet av Paris for å utveksle ideer med flere enn 240 direktører fra banker, forsikring, telekommunikasjon og myndigheter. Stedet å være for ambisiøse fintech-selskaper.

Hacking de l’Hôtel de Ville: På denne dagen gir borgermesteren i Paris nøklene til rådhuset til over 1000 nyetableringer, eksperter, investorer og selskaper fra Frankrike og utlandet for det årlige oppstarts- og innovasjonsarrangementet.

Hello Tomorrow Global Summit: et globalt oppstartstoppmøte fokusert på «deep-tech», nyetableringer innen vitenskap og teknologi.

Vivatech: har etablert seg som stedet der verdensledere innen teknologi og næringsliv treffer lovende nyetableringer og de som står for morgendagens omveltninger. Flere enn 100 000 besøkende, 9 000 oppstartsbedrifter og 1900 investorer.

Smart Mobility Techmeeting: tar sikte på å finne løsninger for Paris’ blomstrende smart mobilitet-marked, som «representerer 41 millioner reiser hver dag, en trafikkøkning på 17 % på 10 år». Smart Mobility Techmeeting organiserer regelmessige møter.

Mer informasjon?

Ta kontakt med Bernard Lamothe ved Innovasjon Norges Paris-kontor for mer informasjon om muligheter for nyetableringer i Frankrike.

Bernard Lamothe
Seniorrådgiver
Innovasjon Norge, Paris
bernard.lamothe@innovationnorway.no

Publisert :
Sist oppdatert :