Hopp til hovedinnhold

Kreative industrier i USA

Fargeblyanter i alle regnbuens  fargerFoto: Jess Bailey
De kreative næringene i NYC genererte 110 milliarder dollar av total økonomisk aktivitet i 2017 og utgjorde 12% av alle jobber innen kultur og kreativ industrier i USA.

New York Citys kreative økonomi spenner over et bredt spekter av sektorer, inkludert reklame, mote, publisering, musikkinnspilling, film og TV, scenekunst og arkitektur og design. På grunn av sin verdenskjente status og globale identitet, er New York City et attraktivt sted for kultur og kreative bedrifter og enkeltpersoner fra hele verden som søker å lansere sine nye produkter og tjenester, etablere et merke eller markere seg på noen måte.

Som i den kjente sangen «If you can make it here, you can make it everywhere” (ja, du vet hvordan den går 😊).

Lær mer om New York City's Creative Economy

Innovasjon Norge i New York støtter norsk forretningsvirksomhet innenfor de kreative næringene der et prosjekt eller forretningsidé er nyhetsverdig, har godt potensiale for suksess og er basert på en skalerbar forretningsmodell. For eksempel, i samarbeid med våre industripartnere i Norge, har vi siden 2008 jobbet for å promotere norske møbler og interiørdesign på New Yorks årlige International Contemporary Furniture Fair (ICFF). Gjennom årene har dette prosjektet gitt verdifull eksponering for norsk design og generert lønnsom virksomhet for norske produsenter og designere.

Samtidig som vi prøver å støtte kreative næringer der det er mulig, blir vi noen ganger kontaktet om gode forretningsidéer som enten ikke oppfyller kriteriene ovenfor, eller som vi ganske enkelt ikke har ressurser å jobbe med. I slike tilfeller tilbyr vi alltid det vi kan og prøver å veilede deg til nyttige informasjonskilder.

Kontakt oss

For mer informasjon om våre tjenester, vennligst kontakt vår lokale rådgiver i USA:

Antonio Raposo
Senior Advisor
Innovation Norway
New York

Publisert :
Sist oppdatert :