Hopp til hovedinnhold

Nytt nettkurs for deg som skal bygge løsdriftsfjøs

Mange kuer i et båsfjøs© Benjamin A. Ward - VisitNorway.com
Skal du bygge om fjøset til løsdrift? Det er en stor investering vi kan være med å finansiere. Dette kurset forteller om hvordan vi kan hjelpe deg, og hvordan du går frem for å søke.

Fristen for å legge om fra båsfjøs til løsdriftsfjøs er 2034. Dette berører mange små og mellomstore bruk i Norge.

For å prøve å gjøre denne prosessen lettere har Innovasjon Norge innført ordningen "Tilskudd til ressursavklaring". Bønder kan her få støtte til et forstudie og en systematisk gjennomgang av egen situasjon for å sikre best mulig økonomi for driften.

I forbindelse med dette har Innovasjon Norge utviklet en kursserie som forteller bonden alt hen trenger å vite om løsdriftskravet, tjenestene våre og søknadsprosessen.

Hvem er kurset for?

Kurset består av tre moduler. Vi anbefaler at du gjennomgår alle tre for å rigge deg best mulig for ombygging til løsdrift. Kurset er relevant for deg som fremdeles har båsfjøs og trenger veiledning for hvordan sette i gang prosessen med ombygging.

Her gjelder det å komme riktig ut fra start. Det kan lønne seg både tidsmessig og økonomisk. Innovasjon Norge er her for å hjelpe, og som et første steg anbefaler vi å gjennomføre denne kursserien.

Hva får du ut av kurset?

  • Økt lønnsomhet​ for fjøs og drift
  • Et godt utgangspunkt for et bærekraftig prosjekt ​
  • Tips og konkrete råd til effektivisering av ressurser som allerede eksisterer​
  • Svar på spørsmålet; Hvordan begynne i riktig ende?

Fra båsfjøs til løsdrift

Hør melkebonden Lars fortelle om hvordan det gikk, da han bygde om fjøset til løsdrift med tilskudd fra Innovasjon Norge.

Publisert :
Sist oppdatert :