Smaker fra Øyriket AS vinner landbrukspris i Trøndelag!
Nettverket "Smaker fra Øyriket" har på kort tid blitt et av de beste samarbeidsprosjektene på mat i Trøndelag, og samarbeidet mellom bedriftene trekkes fram som avgjørende i juryens begrunnelse.
- Smaker fra Øyriket har gjennom samarbeid på tvers av næringer bygd opp et nettverk som bidrar til økt synlighet og større slagkraft. Vi heier på samarbeid fordi det gang på gang viser seg at man kan få til mye mer sammen enn det man gjør hver for selv, sier regiondirektør i Innovasjon Norge Trøndelag Vigdis Harsvik.
Mange aktører
Prisvinneren forteller at de er mange som er glade for utmerkingen:
«Det er veldig mange flinke aktører i Trøndelag så det er stor ære å ha blitt utvalgt til denne prisen. »
Smaker fra Øyriket består av Hitra Gårdsmat, Helgebostad Hagebruk, Dolmøy Seafood, Garnviks Røkeri, Hurran Spiseri, Bryggeriet Frøya, DalPro Gårdsmat, Hitramat, Nordheim Gård og samarbeidspartnerne Hotell Frøya og Hjorten Hotell, sier Sandra Bergsnev.
De mange bedriftene som utgjør nettverket beviser at man sammen kan oppnå mer enn det enkeltbedriftene gjør hver for seg. Felles for bedriftene er at de produserer lokal mat og smaksopplevelser med høy kvalitet basert på råvarer fra landbruket, sjøen og naturen på Hitra og Frøya. Produktene gjør seg bemerket langt utover egen region. Bergsnev mener samarbeidet er nøkkelen for suksessen:
- Disse ser god nytte i å samarbeide. Alle bedriftene i samarbeidet setter også av tid til dette i sin travle hverdag, og på grunn av dette har vi oppnådd gode resultater. Vi heier på og støtter hverandre, sammen er vi gull!