Hopp til hovedinnhold

Smarte samfunn i USA

By langs havet med masse neonlysFoto: Shade Jay
Det globale Smart City-markedet ble verdsatt til over 600 milliarder dollar i 2019, og forskjellige estimater plasserer den årlige vekstrate på alt fra 19% til 25% i løpet av det neste tiåret.

COVID-pandemien vil utvilsomt ha en dempende effekt på veksten. Imidlertid fastholder bransjeeksperter at veksten i USA vil forbli sterk, spesielt ettersom myndighetene i de føderale myndighetene og mange stater forventes å øke moderniseringen av urban infrastruktur for å stimulere økonomier som er negativt påvirket av COVID-19.

Muligheter for norske selskap

For tiden har de fleste større byer i USA smarte byprosjekter som er under planlegging eller har startet opp. Disse representerer betydelige muligheter for eksport av norsk grønn teknologi. Byer som New York, San Francisco, Seattle og Boston har vært ledende når det gjelder å fremme progressiv politikk og investere i løsninger som muliggjør:

  • Overgangen til fornybar energi og modernisering av nett- og infrastruktur, samt implementering av digitale verktøy og systemer som fremmer industriell, kommersiell og husholdnings energibesparing.
  • Rene og intelligente transportløsninger som lindrer overbelastning og reduserer karbonutslipp.
  • Vann- og avfallshåndteringsløsninger som bidrar til ressursbevaring og en grønn sirkulær økonomi.
  • Informasjonsdeling for innbyggere for å øke individets helse, sikkerhet og sikkerhet.
  • Analytics-evner som bruker IoT-genererte data og kunstig intelligens for å forbedre prosesser som tar sikte på å oppnå alle målene oppført ovenfor.

Vi i Innovasjon Norge i New York har ledet en rekke Smart City-relaterte initiativer rettet mot det amerikanske markedet. Vi har erfaring med å markedsføre norske løsninger og muligheter til amerikanske kommunale myndigheter, byutviklere og andre interessenter, og er her for å hjelpe deg med å få kontakt med potensielle viktige partnere, kunder eller andre relevante mellompersoner

Her kan du finne mer informasjon om Smart Cities Market i USA

Kontakt oss

For mer informasjon om våre tjenester, vennligst kontakt vår lokale rådgiver i USA:

Antonio Raposo, seniorrådgiver, Innovasjon Norge, New York

Publisert :
Sist oppdatert :