Hopp til hovedinnhold

Vietnam trenger norske energiløsninger

Seilbåter på vannet  i Vietnam© Getty Images
Norske bedrifter innenfor energi bør utforske mulighetene for å eksportere til Vietnam. Landet søker nye energikilder innenfor flytende naturgass og fornybarenergi. 

Med en av de raskest voksende økonomiene i Asia har Vietnam blitt et land som søker nye energikilder for å kunne tilfredsstille markedsetterspørselen. Det var allerede estimert at Vietnam kom til å ha energimangler fra våren 2021 og dette skaper en stor mulighet for norske selskaper innenfor energi sektoren.

Naturlig flyttende gass

Gasskraftproduksjon har for øyeblikket myndighetens prioritet for utvikling som en type ny energi, siden kullkraft har stått overfor flere utfordringer. Hvis nedgangen i innenlandsk gassforsyning fortsetter å synke slik det er estimert vil gasskraftprosjekter som kjører på importert flytende naturgass (LNG) sannsynligvis utvikle seg videre. Dette er en klar mulighet for norske selskaper med ekspertise innen optimale LNG-løsninger.

Fornybar energi

Fornybar energi har en solid posisjon i det vietnamesiske markedet og har etablert seg som en lønnsom sektor med betydelig potensial for videre utvikling.

Med en lang kyst som lik norskekysten har Vietnam store potensialer innenfor havvind. Havvind gir Vietnam en lokal, billig og ren kilde til strøm med langsiktige jobber. Vietnams havvind ligger nær kysten og befolkningssentrene og på relativt grunt vann. Noe som gjør dette til en stor mulighet for norske bedrifter og den kunnskapen vi har her hjemme i Norge.

Ta et digitalt kurs

Innovasjon Norge har laget et digitalt kurs om markedsintroduksjon til Vietnam. Her kan du lære mer om markedsmuligheter, blant annet innen LNG, fornybar energi og akvakultur. Du får også tips og triks fra norske bedrifter som har lykkes i Vietnam.

Styrk ditt nettverk
Vårt kontor i Vietnam har god forståelse av det vietnamesiske markedet og forretningskultur og har et omfattende lokalt forretningsnettverk. Vi kan hjelpe deg å komme i kontakt med nøkkelpartnere og kunder, utvikle markedskunnskap og bidra til at du oppdager nye muligheter.


Publisert :
Sist oppdatert :